220501112530-02-russia-farm-vehicles-ukraine-exlarge-169-1.jpg
Despre faptul că militarii ruși jefuiesc gospodăriile oamenilor din regiunile temporar capturate ale Ucrainei se cunoaște demult. S-a trecut de la tehnică de uz casnic, bijuterii, gadgeturi și bani la furtul de mașini agricole performante. Acest caz s-a întâmplat în orașul Melitopol. Tehnica de recoltare nu va putea fi folosită de noii „stăpâni”, deoarece au fost blocate de la distanță, aceasta fiind echipate cu sistem GPS și datorită căreia s-a aflat că se află tocmai în Cecenia, la peste 1 100 de kilometri distanță de oraș.

În total, au fost furate 27 de unități de echipamente scumpe din Melitopol. CNN scrie că „evacuarea” utilajelor agricole produse de compania John Deere vorbește despre o operațiune din ce în ce mai organizată, una care folosește chiar și transportul militar pentru transportarea tehnicii din oraș.

CNN

Fermierul Vasâl Morda de CNN a spus că furtul a început cu „confiscarea” a două combine, a unui tractor și a unei semănătoare. În următoarele săptămâni au fost furate toate cele 27 de unități agricole.

Echipamentul transportat către Cecenia, care includea combine agricole, poate fi, de asemenea, condus de la distanță. „Când rușii au adus tehnica furată în Cecenia, și-au dat seama că nici măcar nu le puteau porni, deoarece recoltatoarele au fost blocate de la distanță”, a spus un fermier pentru CNN.

Echipamentul agricol a fost furat de la centrul de dealer Agrotek din Melitopol care a fost ocupat de forțele ruse de la începutul lunii martie.

Valoarea tehnicii furate ajunge la 5 milioane de dolari. Numai combinele valorează 300 000 de dolari fiecare.

Preluat de la: diez.md