pixel.png

Un bărbat irlandez de 33 de ani a găsit o metodă ciudată de a scăpa de durerile lombare cu care se confrunta de ceva timp.

El şi-a injectat în braţul drept, intravenos şi intramuscular… propriul lichid seminal.

Isprava lui a fost descoperită de medicii de la un spital din Dublin, unde bărbatul a ajuns când a simţit că nu mai poate suporta durerea.

<!–

Formul de quiz

–>

După examinarea clinică, medicul a descoperit că braţul drept al bărbatului era roşu şi umflat, indicând o posibilă infecţie subcutanată.

O radiografie a scos la iveală că bărbatul suferea de o infecţie bacteriană severă (celulită), iar cauza, cel mai probabil, a fost lichidul seminal pe care acesta şi l-a injectat în exces pentru a scăpa de durere. Din fericire, infecţia a putut fi tratată cu antibiotice.

Bărbatul obişnuia să urmeze acest „tratament” de mai bine de un an şi jumătate, lunar, crezând că remediul-minune are efect tonic asupra musculaturii spatelui. Numai că înainte de a ajunge la spital, el a mărit „doza”, deoarece avea dureri crunte de spate din cauza faptului că ridicase un obiect greu.

Cazul lui, unic în literatura medicală, a fost consemnat în Irish Medical Journal la începutul acestui an, cu titlul sugestiv „Semenly” Harmless Back Pain: An Unusual Presentation of a Subcutaneous Abscess.

Presupusele beneficii ale lichidului seminal asupra sănătăţii sunt destul de controversate şi prea puţin studiate. O cercetare a arătat că, într-adevăr, lichidul seminal injectat în piele în cantităţi foarte mici poate fi util pentru depistarea alergiei la acest fluid, dar nimic mai mult şi în niciun caz nu are vreun efect asupra durerilor de spate.

Preluat de la: csid.ro