diez-share-facebook.png
Edilii oraşului Veneţia au anunţat introducerea unor măsuri extraordinare pentru a evita supraaglomerarea oraşului în minivacanţa de 1 Mai, care prevăd ca, în anumite zone, localnicii să nu se intersecteze cu turiştii.

Potrivit unei ordonanţe aprobate de primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, anumite zone din oraş vor fi închise turiştilor în intervalul 28 aprilie – 1 mai.

Astfel, fluxul de turişti va fi redirecţionat de pe străzile mai populare, urmând ca anumite zone să rămână accesibile doar localnicilor şi vizitatorilor obişnuiţi ai oraşului, beneficiari ai cardului Venezia Unica.

Spre exemplu, drumul principal pe care vizitatorii îl folosesc de obicei pentru a ajunge de la staţia de autobuz şi tren la obiective turistice precum Ponte di Rialto, San Marco sau Strada Nova, va fi închis vizitatorilor.

Turiştii vor putea în continuare vizita atracţiile oraşului, însă vor ajunge la acestea prin labirintul de străduţe şi canale ale oraşului – urmând să fie redirecţionaţi spre străzi secundare.

Măsura intervine după un Paşte în care oraşul a fost extrem de aglomerat şi în condiţiile în care previziunile indicau peste 200.000 de vizitatori în acest weekend – depăşind cu mult cei 50.000 de rezidenţi ai Veneţiei.

O altă măsură prevăzută de municipalitate prevede ca turiştii care ajung pe calea apei şi coboară de obicei la Riva degli Schiavoni, în districtul San Marco, să fie redirecţionaţi spre Fondamente Nuove în districtul Cannaregio, mai departe de centru.

Preluat de la: diez.md