20210516_135425.jpg
Titlul hotelului de la cea mai înaltă altitudine, oferit de Cartea recordurilor Guiness, aparține hotelului „Everest View”. Acesta se află la altitudinea de 3880 de metri, deasupra orașului Namce Bazar. A fost construit de o companie niponă, are 12 camere, iar prețul pentru o noapte începe de la 200 de dolari.

Turiștii care sunt afectați de deficitul de oxigen își pot comanda în număr o instalație de oxigenare. Aceasta rămâne una din puținele șanse pentru revitalizare, luând în considerație că cea mai apropiată pistă de aterizare a elicopterelor este la 45 de minute distanță.

Cea mai înaltă altitudine la care au dormit membrii expediției MyEverest a fost de 5800 de metri, în tabăra de escaladare a vârfului Mera Peak. De exemplu, înălțimea muntelui Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Europa, este de 4809 metri. Acest orășel din corturi se află pe un ghețar, din care cauză plimbările inutile sunt interzise pentru a evita derapări spre prăpastia de câteva sute de metri.

Mai multe despre această locație interesantă veți afla în episodul zece al documentarului MyEverest, difuzat de TV8.MD, pe 9 noiembrie 2021, 18:30.

<!–

–> <!–

–>

Documentarul MyEverest este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în Republica Moldova prin Programul de consolidare a încrederii, realizat de UNDP Moldova – Poduri de încredere peste Nistru – Мосты доверия через Днестр.

Proiectul MyEverest a fost susținut de către partenerii generali Mastercard , Moldindconbank , Moldcell și True Sweets – Dulcinella Altfel.
Expediția a fost susținută cu produse și echipamente de Traumeel S ( heel.md ), Garmin Moldova , #samsungmd.

Suportul juridic este asigurat de EFRIM ROŞCA Asociații.

Preluat de la: diez.md