Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii încurajează purtarea măştii în timpul pandemiei de coronavirus.

Melania Trump, soţia preşedintelui american Donald Trump, a lansat o serie de postări în mediul online în care semnalează importanţa purtării măştii de protecţie în public ca metodă de prevenţie a răspândirii contiagiosului virus. Bineînţeles, prima doamnă, în vârstă de 49 de ani, aminteşte că distanţarea socială este şi ea o măsură de prevenţie necesară, mai ales că Centrul de Control şi Prevenţie a Bolilor a sugerat existenţa cazurilor de COVID-19 asimptomatice.

”CDC continuă să studieze răspândirea virusului COVID-19, iar în acest sens recomandă purtarea măştilor sau acoperirea feţei în spaţiul public, dar şi distanţarea ca metode de precauţie”, a spus Melania Trump în timp ce ţine în mână o mască. ”Acestea sunt recomandate pentru a rămâne cu toţii în siguranţă”, a completat prima doamnă.

<!–

Formul de quiz

–>

Campania lansată de Melania Trump vine la numai o săptămână după ce soţul ei, Preşedintele american Donald Trump, a declarat că el nu va purta această mască în ciuda recomandărilor făcute de experţi.

”CDC ne sfătuieşte să ne acoperim faţa atunci când ieşim în spaţiul public, ca metodă de precauţie”, a spus Donald Trump, în vârstă de 73 de ani, în timpul unei conferinţe de presă. ”Este opţional aşa că nu trebuie să o faceţi”, a continuat preşedintele american.

În urmă cu o lună, soţia preşedintelui Donald Trump a avut o serie de apariţii prin care a încercat să tragă un semnal de alarmă şi să motiveze răspândirea informaţiilor cu privire la pandemia de coronavirus.

”Schimbările trebuie făcute acum. Nu vom trăi aşa pentru totdeauna”, a declarat în urma unei filmări. ”Copiii noştri se vor întoarce la şcoală, oamenii se vor întoarce la locul de muncă şi ne vom strânge din nou la concerte şi evenimente sportive”, a continuat prima doamnă a Statelor Unite. ”Vă rog să staţi conectaţi cu familia şi cei dragi prin intermediul video conferinţelor, telefoanelor mobile, social media şi alte tehnologii sigure. Fiţi în siguranţă şi nu uitaţi că în timp ce suntem departe unii de ceilalţi, suntem toţi împreună”, a încheiat soţia preşedintelui Donald Trump.

Potrivit publicaţiei New York Times, în Statele Unite sunt peste 463,619 de cazuri de COVID-19 confirmate şi 16,695 de decese, pe 10 aprilie.

Preluat de la: csid.ro