diez-share-facebook.png
Zeci de zboruri de pe aeroportul din Bali au fost anulate joi, în urma erupţiei unui vulcan pe insula indoneziană, relatează Reuters.

Erupţia vulcanului Mount Agung a creat un nor de cenuşă de peste doi kilometri înălţime, care a cauzat anularea mai multor zboruri, situaţie care a afectat sute de persoane, scrie mediafax.ro.

Companiile aeriene au decis să anuleze zborurile deoarece cenuşa vulcanică din aer ar putea să deterioreze motoarele aeronavelor, să înfunde sistemele de răcire şi să reducă vizibilitatea.

Deşi conducerea aeroportului a decis să nu modifice programul aeronavelor, mai multe companii aeriene au considerat că este mai bine să îşi anuleze zborurile.

„Erupţia vulcanului Mount Agung de azi a cauzat anularea mai multor zboruri din şi spre Bali”, a declarat reprezentantul companiei AirAsia, menţionând că cel puţin 27 de zboruri au fost amânate sau anulate.

Companiile aeriene Jetstar şi Virgin Australia şi-au anulat de asemenea zborurile din Bali, lucru care a afectat sute de pasageri.

Mount Agung, un vulcan activ din partea de nord-est a insulei Bali, erupe în continuu de la finalul anului trecut. În luna decembrie, o erupţie a cauzat închiderea aeroportului.

Insula Bali din Indonezia este o destinaţie turistică populară, renumită pentru templele şi plajele sale.

Preluat de la: diez.md