https___cdn.cnn_.com_cnnnext_dam_assets_211126221034-02-omicron-variant-coronavirus.jpg
Germania, Italia și Marea Britanie au anunțat sâmbătă că au detectat primele cazuri de infectare cu noua tulpină a coronaviruslui, Omicron, provenită din Africa de Sud, anunță Euronews.

Potrivit Institutul Superior al Sănătăţii din Italia, aflat în subordinea Guvernului, tulpina sud-africană a fost identificată la un bărbat din Napoli revenit din Mozambic.

Marea Britanie a raportat două cazuri confirmate. „Acestea fiind importate în urma unei călătorii în Africa de Sud”, a anunțat secretarul de stat al ministerului Sănătății, Sajid Javid.

Noua tulpină este mult mai rezistentă și mai ușor transmisibilă decât cele deja cunoscute. Tratamentul actual, inclusiv vaccinurile, nu este atât de eficient, lucru care l-au determinat pe prim-ministrul Boris Johnson să înăsprească cerințele de intrare în Marea Britanie.

Germania a anunţat sâmbătă seara că primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului au fost confirmate la Munchen. Cele două persoane contaminate au intrat în Germania pe 24 noiembrie, venind pe calea aerului din Africa de Sud, a precizat ministrul sănătăţii al landului Bavaria, Klaus Holetschek.

Cehia verifică un caz suspect de infectare cu Omicron, noua variantă de coronavirus, la o persoană care a petrecut o perioadă de timp în Namibia, a anunţat sâmbătă Institutul Naţional de Sănătate Publică de la Praga.

Și în Israel au fost detectate primele cazuri de Omicron. Din această cauză, premierul Naftali Bennett a anunțat că statul va interzice intrarea tuturor străinilor în țară și reintroduce tehnologia de urmărire telefonică pentru a limita răspândirea noii variante de coronavirus. Această interdicție va fi aplicată pe o durată de 14 zile și intră în vigoare de duminica seara, scrie The Times of Israel.

Israelul a înregistrat un caz și alte șapte suspecte de infecție cu Omicron. Cazul confirmat se referă la o femeie care a venit din Malawi.

Organizația Mondială a Sănătății a atribuit vineri litera greacă Omicron unei variante de COVID-19 nou identificate în Africa de Sud.

Agenția de sănătate a ONU a recunoscut tulpina, denumită anterior descendența B.1.1.529, ca o variantă de îngrijorare. Experții în sănătate sunt profund îngrijorați de transmisibilitatea variantei Omicron, având în vedere că are o constelație neobișnuită de mutații și un profil diferit față de alte variante.

„Această variantă are un număr mare de mutații, dintre care unele sunt îngrijorătoare”, a spus OMS într-un comunicat publicat vineri. „Dovezile preliminare sugerează un risc crescut de reinfecție cu această variantă, în comparație cu alte COV.”

Preluat de la: diez.md