pixel.png

O companie vine cu o idee ce ar putea înfrumuseţa, îmbogăţi şi inspira viaţa tuturor angajaţilor din România – un card pentru cultură. Acesta este gândit ca un beneficiu extra-salarial. Cardurile pentru cultură sunt 100% deductibile la calculul impozitului pe profit, în limita cotei de 5% din cheltuielile salariale. Sumele acordate lunar nu pot depăşi 150 de lei pentru un angajat, respectiv 300 de lei pe eveniment, pentru cele oferite ocazional.

Într-un comunicat de presă se anunţă lansarea pe piaţă a cardului pentru cultură care ar putea ajunge sub forma unui nou beneficiu extra-salarial la cei 5 milioane de angajaţi din Romania. Cardul este destinat participării la spectacole de teatru, filme, festivaluri, expoziţii, evenimente sportive, precum şi achiziţionării de cărţi, manuale şcolare sau albume muzicale.

 „Beneficiile pe care companiile le pot oferi angajaţilor reflectă tendinţele în îmbunătăţirea calitatii vieţii şi petrecerea timpului liber. Drept urmare, stimularea unei gândiri deschise, a creativităţii, participării sociale şi culturale este importantă. Credem că noul produs completează în mod firesc gama de beneficii acordate angajaţilor, fiind un instrument excelent în motivarea şi retenţia acestora”, a declarat Sven Marinus, CEO al companiei.

Cum funcţionează cardul pentru cultură?

Cardurile pentru cultură sunt 100% deductibile la calculul impozitului pe profit, în limita cotei de 5% din cheltuielile salariale. Sumele acordate lunar nu pot depăşi însă 150 de lei pentru un angajat, respectiv 300 de lei pe eveniment, pentru cele oferite ocazional.

Cardul are o valabilitate de cinci ani şi beneficiază de tehnologie contactless, iar sumele încarcate pe card pot fi folosite timp de un an de la data încărcării. 
 

<!–

Formul de quiz

–>

Preluat de la: csid.ro