nicol1.jpg
Nicoleta Vacaru, este tânăra care creează frumosul pe pânză, iar creațiile sale au ajuns să impresioneze atât publicul autohton cât și cel de peste hotare. Lucrările ei au făcut furori în Franța la o galerie din centrul Parisului dar și la o expoziție în Barcelona desfășurată împreună cu pictorul Mihai Ungureanu. Au fost expuse și la Milano, iar lucrările ei le putem întâlni chiar pe etichetele de la vinurile din Moldova, vândute și în Franța.

Pasiunea Nicoletei pentru pictură a început încă din copilărie își amintește cu nostalgie cum picta pe șervețelele de hârtie din bucătărie, iar mai târziu s-a înscris la o școală de pictură din Orhei. Era sigură că va deveni designer sau arhitect, însă chiar daca a absolvit Facultatea de Arhitectura oricum a continuat să picteze. Pictura încetul cu încetul s-a transformat din hobby în lucrul cel face zi de zi.

nicol2

nicol3

nicol4

n5

n6

n7

n8

n9

 

Îi place să experimenteze de aceea folosește o tehnică mai deosebită “String art” o tehnică relativ nouă ce se folosește mai mult pentru a crea decorațiuni de tip simetric sau cu un anumit ritm.

n11

n12

Ea a descoperit această tehnică în 2014 și tot atunci a încercat să lucreze.Fiind mai multe moduri de a lucra în tehnica stringart. Una de a bate cuie pe toată suprafața de lemn apoi cu asta cauți firma sau chipul dorit, alta e să bați cuiele în cerc.Tânăra a ales de a bate cuie doar în unele locuri cu scopul de a scoate în evidență umbra sau lumina.

n13

Nu are o pictură preferată însă este foarte critică ce ține de sine.”Încerc la maxim să mă dedic fiecărei picturi și de fiecare data simt că las o parte din mine în pictură însă oricum parcă aș vrea mai mult, mai bine.” a relatat Nicoleta.

n14

n15

De obicei picteză ce îi este pe plac ei, însă are și comenzi personalizate ce necesită o încadrare deosebită într-un anumit spațiu cu o coloristică anume.

Timpul este un termen relativ ce ține de pictură. Nicoleta de obicei are câteva lucrări începute la care lucrează pe rând dar sunt și cazuri când are chef să lucreze doar la un tablou până îl finisează.

n16

n78

n79

Pentru a exeuta o lucrare depinde de dimensiunea lucrării, de dispoziția ei și de faptul dacă pictura e la comandă sau nu.

Lucrări de ale ei le puteți vedea la o nouă expoziție expusă la “Săptămâna designului” ce va avea loc în luna iunie sau le puteți admira la atelierul personal “NicolArt” .

AUTOR: Valeria Baxanean, reporter stagiar

Preluat de la: diez.md