diez-share-facebook.png
Warpspace, un start-up japonez finanţat de Universitatea Tsukuba, va lansa în spaţiu la sfârşitul anului 2019 minisateliţi conţinând plăci de titan pe care vor putea fi înregistrate declaraţii de dragoste. Mesajele de dragoste vor călători în spaţiu la bordul acestor minisateliţi şi vor pluti pe orbită în jurul Pământului timp de doi ani.

Cei interesaţi vor putea înregistra pe acele plăci de 1,8 centimetri lungime şi 0,8 centimetri lăţime diverse mesaje, care vor călători în spaţiu la bordul acestor minisateliţi şi vor pluti pe orbită în jurul Pământului timp de doi ani, înainte de a se dezintegra, transmite agerpres.ro.

Sateliţii „CubeSat”, cu o dimensiune de aproximativ 10 centimetri, vor putea conţine până la 600 plăci de titan pur şi vor fi transportaţi pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) de o rachetă a Agenţiei Japoneze de Explorare Aerospaţială (JAXA).

Odată ce plăcile din titan vor ajunge pe ISS, astronauţii aflaţi la bordul staţiei vor face fotografii, ce vor fi trimise apoi cuplurilor expeditoare, pentru a le demonstra că mesajele lor au ajuns în spaţiu.

Iniţial, start-upul japonez oferea acest serviciu pentru suma de 30.000 yeni (aproximativ 240 de euro) doar persoanelor recent căsătorite şi care şi-au oficiat nunta la un hotel din Tsukuba, prefectura Ibaraki (centrul ţării), însă în urma exploziei cererilor a decis luna aceasta să îşi extindă oferta şi să lanseze un sistem de cereri online.

Deşi încă nu au fost contabilizate persoanele care s-au arătat interesate de acest serviciu, numeroase cupluri din Japonia, Statele Unite şi Taiwan au contactat deja compania pentru a depune astfel de cereri.

Minisateliţii şi plăcile pe care le transportă vor arde peste doi ani când vor intra în contact cu atmosfera terestră. Dacă acest serviciu este primit favorabil, Warpspace preconizează să trimită şi alte obiecte comemorative în spaţiu, ce vor face apoi cale întoarsă pe Terra.

Preluat de la: diez.md