Cea de-a cincea ediție a festivalului Zilele Nordului a reunit 9.000 de persoane în Darabani, cel mai nordic oraș din România. Festivalul a oferit publicului larg peste 30 de evenimente: muzică în poiană și la conac, tururi ghidate în regiune, întâlniri cu personalități din regiune, competiții sportive, vernisaje și expoziții, proiecții de film în aer liber, ateliere de fotografie.

Veniți din Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Buzău, Iași, Cluj, București, Maramureș, Sibiu, Vaslui, Galați sau chiar din străinătate, participanții s-au bucurat de concerte în Poiana Teioasa cu Subcarpați, Toulouse Lautrec, Ska-nk, The Kryptonite Sparks, Pinholes, Tangerine, Le Minion și Sidewalk Troubadours, dar și de un spectaculos concert de deschidere susținut din balconul Conacului Balș de către trupa Breeze. Numai în ziua de sâmbătă peste 3.000 de participanți au fost prezenți la concertele festivalului – un record în istoria de cinci ani a Zilelor Nordului.

Fiecare seară de festival s-a încheiat cu proiecția unui film oferit de Festivalul Internațional de Film Transilvania și proiectat în centrul orașului Darabani, în aer liber, cu peste 500 de persoane în total în public.

#Peste o mie de turiști, în weekend, în Nord

Peste 1.000 turiști au vizitat regiunea cu ocazia festivalului, peste obiectivul inițial stabilit de organizatori. Dintre aceștia, aproximativ 250 de turiști au fost cazați în campingurile festivalului, alți 100 s-au cazat la pensiunile și gazdele locale din regiune, în timp ce restul, cei mai mulți, au preferat să facă naveta către orașele lor de reședință din apropierea festivalului: Botoșani, Suceava, Dorohoi și altele.

Evenimentele muzicale au adunat în total aproximativ 5.000 de participanți, la cele sportive organizate la Zilele Nordului – turul ciclist Maratonul Nordului, Crosul Nordului Teioasa Trail și competiția Nordul joacă tenis – au participat 450 de sportivi amatori și profesioniști și circa 1.000 de spectatori.

Pentru prima oară în istoria festivalului, evenimentele s-au desfășurat de fiecare dată la capacitate de public maximă: Tururile Nordului la Siret, Botoșani, Marea Nordului și Ștefănești, concertele de seară din Poiana Teioasa, expozițiile, vernisajele, atelierele, filmele de la miezul nopții, Întâlnirile Nordului, dar și activitățile sportive: MTB Maratonul Nordului, competiția Nordul joacă tenis și Crosul Nordului.„

photocredit: facebook.com/pg/ZileleNordului

Preluat de la: diez.md