posta.jpg

Poșta Moldovei anunță despre intensificarea cazurilor de escrocherie efectuate prin intermediul aplicației WhatsApp, utilizându-se anunțurile clienților plasate pe site-uri de comercializare a bunurilor.

Potrivit informațiilor, escrocii îndeamnă persoanele cu bunuri expuse la vânzare să apeleze la serviciul de curierat al întreprinderii și să completeze un formular pe un link fals cu logoul Poștei Moldovei, sub pretextul achitării unui avans/plăți pentru un obiect, unde se solicită date personale precum: numărul cardului, data expirării cardului, soldul contului.

Poșta Moldovei nu solicită datele cardului bancar. Vă îndemnam să fiți vigilenți atunci când cineva manifestă interes față de bunul care-l vindeți și vă sugerează un transfer la cardul dumneavoastră ca avans sau plată”, se arată în postarea publicată de Poșta Moldovei.

În acest context, întreprinderea îndeamnă cetățenii să nu furnizeze datele personale nimănui și să nu achite sumele solicitate.

Pentru verificarea informației puteți să contactați Serviciul Suport Clienti al Poștei Moldovei, la numerele de telefon 1310 sau 022 27-00-44 sau să expediați un e-mail la adresa informaț[email protected].

Preluat de la: diez.md