ucraina-razboi4.jpg
Atacurile rușilor asupra Ucrainei au continuat pe tot parcursul nopții. Rachetele au nimerit într-un depozit de petrol de lângă Kiev, într-o conductă de gaz la Harkov și într-un depozit cu deșeuri nucleare de lângă Kiev. La momentul de față, în țara vecină este adoptată legea marțială. Toate aceste acțiuni au început pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, după ce Rusia a atacat Ucraina, specificând că au început o „operațiune specială”. Acest livetext are scopul de a vă informa despre cele mai recente știri pe subiectul atacului Rusiei în Ucraina.

4.11. Rada din Ucraina anunță că rachetele rusești au împușcat un depozit de deșeuri nucleară. Potrivit Inspectoratului de Reglementare Nucleară de Stat al Ucrainei, Rusia a bombardat Kievul cu toate tipurile de arme antiaeriene și de rachete disponibile. Obuzele au lovit locul de eliminare a deșeurilor radioactive al filialei din Kiev a „Asociației Radon”
În prezent, este imposibil să se evalueze amploarea distrugerii.

Conform evaluării preliminare a Inspectoratului de Reglementare Nucleară de Stat din Ucraina, nu există nicio amenințare la adresa populației din afara zonei de protecție sanitară.

2.32. Serviciul de Comunicații Speciale de Stat al Ucrainei a confirmat explozia unei conducte de gaz la Harkov, transmite currenttime.tv.

1.42. În urma bombardamentelor de la Harkov, o clădire rezidențială a fost parțial distrusă, a declarat procurora generală a Ucrainei, Irina Venediktova, pe pagina sa de Facebook. Informațiile despre victime sunt încă în curs de clarificare.

Irina Venediktova

1.22. În orașul Vasîlkiv din regiunea Kiev, după un atac cu rachete rusești, un depozit de petrol este în flăcări. Primara orașului Natalia Balasinovici a confirmat că depozitul de petrol a fost aruncat în aer: „Dragă comunitate din Vasîlkiv, vezi tot ce se întâmplă. Vedeți focul. Din păcate, depozitul de petrol din Kriuciki este în flăcări”.

RFE/RL/Marian Kushnir


Tot ce s-a întâmplat în Ucraina pe parcursul zilei de 26 februarie puteți vedea în acest material.

Evenimentele care au avut loc pe parcursul zilei de 25 februarie în Ucraina le puteți vedea în acest material.

Toate evenimentele care s-au întâmplat pe parcursul zilei de 24 februarie le puteți vedea în aranjare cronologică în acest material.

Pe 22 februarieConsiliul Federației din Rusia a primit o solicitare din partea lui Vladimir Putin, care a cerut utilizarea forțelor armate în afara teritoriului Rusiei. În cele din urmă, consiliul, într-o ședință deschisă, a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate.

Pe 21 februarie 2022Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Lugansk și Donețk.

Pe 15 februarie, Rada Supremă (Parlamentul Ucrainei) a cerut comunității internaționale să nu recunoască nicio decizie a Rusiei care ar avea legătură cu recunoașterea independenței entităților ilegale din teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk.

Rada Supremă condamnă cu fermitate orice tentative ale Federației Ruse de a recunoaște independența entităților ilegale care reprezintă administrația de ocupație a Federației Ruse, create de aceasta în teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina.

Amintim că, în octombrie 2021, au început să apară primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri.

Vedeți aici cronologia evenimentelor din Ucraina care s-au întâmplat până la ziua de 21 februarie 2022.

Preluat de la: diez.md