Anonymous.jpg
Grupul de hackeri Anonymous a declarat, pe platformele lor de socializare, Facebook și Twitter, că luptă împotriva regimului lui Putin și că a reușit să spargă baza de date a Ministerului rus al Apărării. În acest context, hackeri s-au adresat, astăzi, 26 februarie 2022, președintelui rus, Vladimir Putin, ca să nu uite despre evenimentele petrecute în anul 2018 și să restabilească drepturile cetățenilor ucraineni.

Vezi mai jos axa cronologică a acțiunilor desfășurate de către grupul de hackeri Anonymous contra guvernului rus.

„Poporul ucrainean nu a dormit în această seară din cauza rapoartelor, rămâne-ți puternici!”, remarcă grupul de hackeri.

Twitter

Anonymous comunică că mereu a fost împotriva războiului și a colonialismului. Aceștea au menționat că ei sunt de partea poporului și nu a guvernului.

Twitter

Grupul de hackeri a anunțat că este implicat într-o misiune specială împotriva Rusiei, specificând că ținta lor este guvernul rus.

Twitter

„Noi ca comunitate dorim pacea în lume și un viitor pentru omenire”, amintește grupul de hackeri.

Twitter

Hackerii au publicat un răspuns la aprecierile, din partea mass-mediei, față de implicările acestora contra agresiunii rusești din Ucraina, comentând că „noi doar facem ceea ce credem că e corect”.

Twitter

Anonymous îndeamnă la solidaritate hackeri din întreaga lume.

Twitter

„Dacă nu știți cum ați putea ajuta, atunci începeți să dezvăluiți și să raportați despre site-urile rusești care dezinformează. Este o misiune importantă în aceste zile”, specifică grupul de hackeri.

Twitter

Hackerii informează că ei nu sunt în război cibernetic cu poporul rus, ei sunt în război cu Putin, iar poporul rus nu încurajează agresiunea lui Putin împotriva Ucrainei. Și au îndemnat ca restul să fie alerți despre conturile false care mediatizează informații incorecte.

„Anonymous a inițiat o operațiune de neutralizare și blocare a site-urilor guvernamentale rusești pentru a-i ține pe cetățenii ruși mai departe de informația greșită și ironată din partea autorităților. În același timp, noi depunem efort să-i conectăm online și pe cei din Ucraina”, comunică cei de la Anonymous.

Twitter

Grupul de hackeri oficial încep războiul cibernetic cu guvernul rus.

Facebook

Cei de la Anonymous anunță despre spargerea serverului de date a Ministerului rus al Apărării.

Facebook

Anonymous publică informația că mai multe site-uri guvernamentale ruse au fost blocate.

Facebook

 

Astăzi, 26 februarie, hackerii au publicat un mesaj video către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în urma spargerii bazei de date a Ministerului Apărării Federației Ruse și a cerut acestuia să nu uite despre evenimentele petrecute în anul 2018 și să restabilească drepturile cetățenilor ucraineni.

„Vladimir Putin, noi am așteptat ca dumneavoastră să veniți cu un răspuns la ultima noastră solicitare, dar dumnevoastră trageți de timp de aceea noi ne pierdem răbdarea. Din câte înțelegem, voi ați decis să ne ignorați, iar din acest motiv noi o să vă dedicăm o operațiune specială. Vă amintiți că în 2018 grupul nostru a spart site-ul Roskomnadzor? Domnule Putin, vă amintiți cum ați pierdut în fața Afganistanului? Acum, grupul nostru a spart site-ul ministerului rus al apărării și va dezvălui informații din baza de date. Această bază de date conținea adrese de mail și parole, iar acum aceste informații sunt accesibile tuturor. Ultima dumneavoastră încercare de a avertiza Elveția și Finlanda este rușinoasă. Vă cerem să restabiliți drepturile cetățenilor ucraineni”, au comunicat cei de la Anonymous.

Mai jos puteți viziona mesajul întegral.

 

Amintim că, pe 24 februarie, în Moldova a fost introdusă stare de urgență pentru 60 de zile în contextul situației din Ucraina și a valului mare de refugiați ce ajung pe teritoriul țării noastre. Pentru persoanele din Ucraina au fost instituite un șir de măsuri care urmează să faciliteze intrarea în Moldova.

Pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

 

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Preluat de la: diez.md