ucraina-război.jpg
Atacurile rușilor asupra Ucrainei au continuat pe tot parcursul nopții. La momentul de față, în țara vecină este adoptată legea marțială. Toate aceste acțiuni au început ieri, 24 februarie, în jurul orei 5.0, după ce Rusia a atacat Ucraina, specificând că au început o „operațiune specială”. Acest livetext are scopul de a vă informa despre cele mai recente știri pe subiectul atacului Rusiei în Ucraina.

7.58. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei comunică că, pe parcursul nopții, rușii au atacat pe cale aeriană unitățile din apropierea orașului Kirovohrad. O activitate intensă a elicopterelor rusești a fost observată în zonele Vilkovo și Tiraspol. Trupele ucrainești luptă în Dîmer și Ivankiv. Podul de peste râul Teteriv a fost distrus.

7.40. Președintele Ucrainei a declarat că în această noapte au început să fie bombardate casele și blocurile locative din Kiev. Acesta s-a adresat poporului rus: „Toate această situație ne amintește de anul 1941. Oamenilor care ies la protest în Rusia: «noi vă vedem, asta înseamnă că ne-ați auzit, luptați pentru noi, luptați împotriva războiului».

7.32. În dimineața zilei de 25 februarie, Banca Națională a Ucrainei a interzis instituțiilor autorizate să facă orice tranzacții valutare folosind ruble rusești și ruble belaruse, transmite currenttime.tv.

7.29. Orașele Henicesk, Oleșkî, Kahovka din sudul Ucrainei au fost capturate. De asemenea, au fost capturate hidrocentrala Kahovka și centrala nucleară de la Cernobîl. Se mai cunoaște despre încercuirea echipamentului militar rusesc al orașului Konotop din nordul Ucrainei, transmite currenttime.tv.

7.0. Autoritățile din Ucraina raportează că fragmentele unui avion doborât au căzut într-o casă cu două etaje din Kiev. Potrivit informațiilor, acest lucru s-a întâmplat la ora 5.0. Casa a luat foc. Nu există încă informații despre victime.

ДСНС України

6.05. În Kiev a avut loc un incendiu într-o clădire rezidențială. Flăcările au cuprins mai multe etaje. În urma acestuia, 20 de persoane au fost salvate, 8 sunt rănite, iar altele 150 de persoane au fost evacuate.

ДСНС України

6.0. Ministra adjunctă a Apărăii din Ucraina, Ana Malar, informează că sunt raportate lovituri de rachete spre Kiev.

4.25. La ora această oră, rușii au tras cu o rachetă asupra unității de frontieră Primorski Posad din regiunea Zaporojia. În urma atacului, printre polițiștii de frontieră au fost înregistrați morți și răniți.


Toate evenimentele care s-au întâmplat pe parcursul zilei de 24 februarie le puteți vedea în aranjare cronologică în acest material.

Pe 22 februarieConsiliul Federației din Rusia a primit o solicitare din partea lui Vladimir Putin, care a cerut utilizarea forțelor armate în afara teritoriului Rusiei. În cele din urmă, consiliul, într-o ședință deschisă, a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate.

Pe 21 februarie 2022Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Lugansk și Donețk.

Pe 15 februarie, Rada Supremă (Parlamentul Ucrainei) a cerut comunității internaționale să nu recunoască nicio decizie a Rusiei care ar avea legătură cu recunoașterea independenței entităților ilegale din teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk.

Rada Supremă condamnă cu fermitate orice tentative ale Federației Ruse de a recunoaște independența entităților ilegale care reprezintă administrația de ocupație a Federației Ruse, create de aceasta în teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina.

Amintim că, în octombrie 2021, au început să apară primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri.

Vedeți aici cronologia evenimentelor din Ucraina care s-au întâmplat până la ziua de 21 februarie 2022.

Preluat de la: diez.md