1538324271687.jpg

Câteva zile ne desparte de unul dintre cele mai așteptate evenimente ale lunii octombrie, și anume Ziua Vinului. Astfel, dacă în capitală va fi organizat un concert grandios, atunci vinăriile din țară au hotărât să ademenească moldovenii de pretutindeni, dar și turiștii cu cele mai îmbătătoare oferte.

Echipa ZUGO a realizat o listă a destinațiilor unde poți merge alături de familie sau prieteni pentru a degusta cel mai bun vin.

Sâmbătă, 6 octombrie

10:00 – Ziua vinului la Chateau Cojușna

De Ziua Vinului, pe 6-7 octombrie, vă așteptăm cu mare drag la Vinăria „Château Cojușna” unde veți avea parte de vin bun și multă voie bună!

În program:

– Degustarea vinurilor cu IGP „Codru" din seria “Umbrella”;

– Excursie în beciurile subterane și colecția de vinuri impresionantă;

– Gustări;

– Muzică și voie bună.

Prețul biletului este de 120 de lei, iar copiii de până la 12 ani au acces gratuit și doar însoțiți de adulți.

10:00 – Ziua Vinului la Château Purcari

De Ziua Națională a Vinului vă invităm să evadați din agitația urbană și să vă refugiați în sânul naturii, într-un loc înconjurat de peisaje mirifice, pe podgoriile căruia dăinuie legenda vie a Moldovei! Pentru o relaxare deplină, în această toamnă arămie, dulce, darnică în toate, te așteptăm cu drag la Château Purcari, unde tradițiile, muzica bună și aroma vinurilor noastre se vor prinde într-o horă a distracției.

Aici vei găsi nu doar o oază de liniște, dar și un colț de natură colorat și binevoitor.

În perioada 6-7 octombrie 2018 te așteptăm să descoperi o atmosferă inedită, în care aroma proaspătă și gustul fin al vinurilor Purcari se vor contopi într-un dans amețitor pe notele vii ale muzicii folclorice.  

11:00 – Ziua Vinului la Asconi Winery

Cu tulburel, bucate tradiționale, degustări de vinuri și multă veselie ești așteptat timp de două zile la Asconi Winery. Astfel, pregătește-ți glasul și cele mai bune mișcări de dans pentru un grup de artiști la care va fi imposibil de rezistat!

Prețul biletului este 150 lei, valabil o zi și include:

– Promenadă prin vinărie

– Degustări de vinuri (minim 15 tipuri de vin)

– Degustare de tulburel

– Tombolă și jocuri distractive

– Reduceri atrăgătoare la toată gama de vinuri Asconi

– O sticlă de vin cadou.

11:00 – Festivalul Vinului la Château Vartely

Pe 6 – 7 octombrie te invităm la Festivalul Vinului organizat de Château Vartely să sărbătorim împreună 10 ani Complex Turistic – 10 ani de Vin și Cultură. Un eveniment dedicat vinurilor în asociere cu arome și gusturi, într-un spațiu primitor și plin de atracții.

La Festivalul Vinului, în baza biletului procurat, toți oaspeții se vor bucura de oferta All inclusive.

Transport organizat tur – retur: 80 lei

Chișinău – Orhei – Chișinău

12:00 – Sus paharul! Ziua Vinului la Mileștii Mici

De Ziua Vinului, tradițiie strămoșești își dau întâlnire la „Mileștii Mici” Combinatul de Vinuri de Calitate! Pe 6 octombrie ridicăm sus paharele și savurăm cea mai grandioasă sărbătoare a vinului moldovenesc, într-o ambianță degajată, alături de cei mai dragi oameni.

În program:

– Degustarea vinurilor cu IGP „Codru" din seria Allegro și spumantelor;

– Excursie la cea mai mare colecție de vinuri din lume;

– Gustări tradiționale și europene;

– Jocuri de vin;

– Program muzical cu participarea colectivelor de muzică și dans.

Prețul biletului 100 de lei.

Duminică, 7 octombrie

14:00 – Vinăria Poiana cu Vali Boghean Band

Vinăria Poiana își așteaptă oaspeții dragi, pe 7 octombrie, pentru a sărbători împreună Ziua Națională a Vinului 2018.

Împreună ne vom delecta cu cel mai rafinat vin și cele mai delicioase bucate, atât tradiționale moldovenești, cât și din bucătăria europeană, oferite în stil fourchette, care vor fi gătite de cei mai iscusiți bucătari.

Programul va include degustări, excursii, de asemenea, veți putea afla despre etapele procesului de producere a vinului Poiana, veți afla mai multe despre arta de a degusta și a consuma vinurile de la cei mai profesioniști somelieri și vinificatori.

Vinul și bucatele vor fi împletite cu un recital muzical susținut de Vali Boghean Band, care va reuși să combine mai multe stiluri muzicale într-un cupaj al sunetelor la poalele codrilor seculari, în apropierea izvoarelor liniștite.

Prețul unui bilet este 500 de lei.

Preluat de la: zugo.md