copii-evenimente.jpg
E vara! Și cu toții dorim să ieșim din când în când din casă și să petrecem plăcut și distractiv timpul nostru, în special cei mai mici. Dacă aveți criză de idei în legătură cu unde ați putea merge cu copiii, surorile/frații, nepoții/nepoatele, #diez îți recomandă o serie de locații din Chișinău, dar și din afara lui, unde puteți să mergeți.

Lista o găsiți mai jos.

Grădina Zoologică


Sursă: Facebook/Gradina Zoologica Chișinău

La Grădina Zoologică din Chișinău locuiesc peste 1 000 de animale și păsări, peste 138 de specii, dintre care 10 specii rare, pe cale de dispariție. În prezent, pe teritoriul acesteia au fost reconstruite și modernizate noi spații și voliere. la fel, au fost reparate și amenajate căi de acces, spații verzi, noi foișoare și terenuri de joacă.

Care este programul?
De la 8.0 până la 20.00.

Preț: 30 de lei

Locație:
bulevardul Dacia 50/7, Chișinău

Orașul Caprelor „Kozy” din Pohrebea


Sursă: Facebook/Orașul Caprelor „Kozy”

Orașul este de interes nu doar pentru copii, ci și pentru adulți, deoarece are o infrastructură bine pusă la punct, unde oaspeții vor găsi atât cazare, cât și divertisment. Turiștii au la dispoziție nu doar case de locuit (în care trăiesc capre!), ci și un sanatoriu, un hotel, un restaurant, o secție de poliție, un birou de turism, un institut pentru caprele nobile, un teatru, o bancă, un cazinou, o creșă și multe altele.

Statul caprelor are nu doar o stemă proprie. Toți cei care vin în Kozy ar trebui să țină cont de faptul că orașul are propriile tradiții și o serie de legi unice (și nu foarte stricte) – toți sunt obligați să mestece.

Program:
# de luni până vineri – între orele 11.00 și 20.00;
# în weekend – între orele 9.0 și 21.00.

Preț!
Intrarea în zilele obișnuite este de 100 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copii. Dacă în ziua respectivă există quest-uri pe teren, intrarea costă 100 de lei și pentru copii. Misiunile sunt gratuite.

Locație: strada Păcii 103, Pohrebea, Moldova

Ferma de fluturi „Befly.md”


Sursă: Facebook/befly.md

Aici vizitatorii pot admira fluturi de toate culorile și mărimile și îi pot privi îndeaproape în timp ce-i hrănesc cu portocale, dar și cu alte fructe. Ferma de fluturi este un loc magic cu multă verdeață și fluturi.

Care este programul?
De luni până duminică, între orele 10.00 și 20.00, fără zi liberă.

Preț:
# copiii de până la un an jumătate intră gratuit;
# copiii între 1,5 și 12 ani – 40 de lei;
# adulții – 70 de lei.

* În prețul biletului intră timpul petrecerii în parc, sesiuni foto gratis cu telefonul propriu și ocazia de a ține fluturi în mână.

Locație: strada Trandafirilor 17, Chișinău

Muzeul Național de Istorie


Sursă: Facebook/Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei

Muzeul Național de Istorie a Moldovei se numără printre cele mai importante instituții muzeale din Republica Moldova, atât din punctul de vedere al patrimoniului său, cât și al prestigiului științific. În 2019, patrimoniul muzeului număra 348 619 piese, dintre care 223 904 sunt fond de bază, de o reală valoare istorică, documentară și artistică, unele aparținând tezaurului cultural național.

Care este programul?
Program de vară (aprilie-octombrie) – orele 10.00-18.00; program de iarnă (noiembrie-martie) – orele 10.00-17.00. Accesul în muzeu este oprit cu 20 de minute înaintea încheierii programului.

Preț: 10 lei

Locație: strada 31 August 1989, 121 A, Chișinău

Spectacol la Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”


Sursă: Facebook/Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”

Teatrul are 77 de ani și până în 2011 au fost montate peste 300 de spectacole după cele mai renumite basme, așa precum cele scrise de H.Ch. Andersen, Frații Grimm, Carllo Collodi, A. de S. Exupery, J. Rodari, A.S. Pușkin, N.V. Gogol, Mihai Eminescu și Ion Creangă.

Prețul și programul de activitate a instituției depinde de orarul spectacolelor. Astfel, pentru mai multe detalii puteți urmări pagina de Facebook a teatrului.

Locație: strada 31 August 1989, 121, Chișinău

Cafeneaua cu pisici „City Cats”


Sursă: locals.md

Cafenele cu pisici sunt o bună modalitate de a simți mai bine ce înseamnă să fii în preajma acestor patrupede și a lumii lor. Aici poți să observi, să mângâi, să fotografiezi și să te joci cu aceste pufoșenii mici de toate culorile și mărimile. Nu știm exact câte astfel de localuri sunt în Chișinău, cunoaștem mai exact una – City Cats –, așa că dacă știți mai multe scrieți-ne ca să completăm lista.

Oranjeria de la Grădina Botanică


Sursă: diez.md

Grădina Botanică are o colecție foarte mare de plante decorative în serele sale, numărul acestora ajungând până la peste 3 000 de specii, forme și varietăți. Aici ai ocazia să te plimbi, să reflectezi asupra vieții sau, pur și simplu, să savurezi fiecare clipă petrecută în sânul naturii.

Care este programul?
Se închide la ora 21.00.

Preț: taxa reprezintă costul de intrare.

Muzeul de Științe ale Naturii din cadrul Universității de Stat


Sursă: Facebook/Centrul Vatra

Muzeul de Științe Naturale constă din trei secții: Secția de zoologie, Secția de geologie și mineralogie și Secția botanică. În secția de zoologie este păstrată cea mai mare colecție de animale împăiate din țara noastră. Lei, tigri, balene sau păianjeni, majoritatea este ținută sub o vitrină groasă din sticlă.

Pești piranha, scheletul unei balene albastre de 28 de metri, maxilarul unui cașalot, o scoică-gigant, calmari, sepia, caracatițe, pinguini, broaște țestoase, un pui de rechin gigantic, un pui nou-născut de balenă, un schelet de orcă ucigătoare, animale de stepă, șerpi și o mulțime de specii de păsări care alcătuiesc un tablou impresionant. Din Ascania-Nova au fost aduși struți care au murit din cauza substanțelor chimice cu care au fost stropite câmpiile învecinate.

Programul nu este unul fix. Dacă doriți să organizați o excursie, vă sugerăm să telefonati la numărul 067560402.

# DinoPark


Sursă: Facebook/Dinopark Chisinau

Aici se organizează săpături paleontologice, „Rodeo” pe dinozauri, există un planetariu cu filme despre dinozauri, trambuline, pescuit pentru copil, leagăn de apă, este instalat un topogan cu tuburi etc. Copiii vor face cunoștință cu dinozaurii care sunt amplasați pe teritoriul acestui parc. Toate activitățile de divertisment, precum și spectacolele din „Parcul Dinozaurilor” sunt incluse în prețul biletului de intrare.

Care este programul?
Zilnic de la ora 11.00 până la ora 21.00

Preț:
# bilet pentru adult – 120 de lei;
# biletul pentru copil (până la 12 ani) – 100 de lei;
# copiii sub trei ani pot intra gratuit.

Locație: Calea Ieșilor 20

# Carting


Sursă: unsplash.com/Petr Urbanek

Dacă al tău copil preferă mai multă acțiune, atunci îți propunem să încercați kart racing. Vă lăsăm mai multe detalii despre două locații din Chișinău unde puteți încerca această activitate.

Academia Carting de la Grand Hall. Happy Hours: de luni până vineri, între orele 11.00 și 13.00.

Carting de pe strada Pietrăriei 19. Locația este deschisă între orele 11.00 și 21.00.


Dacă cunoașteți locații care ar fi pe placul copiilor și care ar completa lista de mai sus, așteptăm mesajele voastre.

Preluat de la: diez.md