3-2.jpg
Viaţa activă nu se rezumă doar la sala de sport. Dacă te-ai plictisit de aşezările cu greutăţi, atunci găseşte-ţi o ocupaţie pe plac, ca să ai sufletul împăcat şi corpul bine sculptat. Om.md îți sugerează dansul și mai mult, a realizat lista sălilor din capitală unde poți să practici strip-plastica (5 dintre aceste săli sunt dotate cu bară).

# Pole Dance studio „StimuL”

„StimuL” este un studio specializat pe dansuri senzuale. Direcţii: strip-plastica (dansuri fără echipament), pole dance şi exotic pole dance (dansuri la bară). În grafic sunt incluse antrenamente de flexibilitate, yoga şi acrobaţie, dar acestea nu sunt activităţi de bază, ele au menirea de a dezvolta calităţile fizice necesare pentru dans. Există posibilitatea de a te antrena cu instructor personal.

La 2 şi 3 mai în studio se va desfăşura Ziua uşilor deschise — atunci vei putea participa gratuit la o serie de antrenamente şi cumpăra abonamentul cu o reducere de 10%.

Graficul actual în momentul scrierii acestui articol

1

Durata antrenamentelor: o oră
Preţ: 600 de lei pentru 12 antrenamente

Buiucani
str. Alba Iulia, 12
+373 79 790 965
Facebook

Pole Addict

2

„Pole Addict” – şcoală de dans la bară, dar există şi lecţii de alt gen. De exemplu, vineri seara ai posibilitatea de a frecventa lecţiile de yoga sau plastică (aceste două antrenamente durează câte o oră, toate celelalte – câte 1,5 ore). Din antrenamentele neobişnuite aici vei găsi exotic dance şi lecţii la inele în aer. Există posibilitatea de a te antrena personal.

Desfăşoară antrenamentele Cristina Scarlevschi, care a studiat dansurile la bară în Grecia şi Franţa. În prezent, ea pregăteşte primul Campionat de dans la bară din Moldova.

Preţ: 700 de lei pe lună (8-9 antrenamente în grup), 1200 de lei – pentru 8 antrenamente personale.

Telecentru
Şoseaua Hânceşti 55/4
+373 61 012 401
facebook

# Pole dance & Strip plastic MD

Studioul „Pole dance & Strip plastic MD” te invită la antrenamente individuale. Tu alegi ora şi sectorul: există o sală la Botanica şi două la Ciocana. Stiluri: pole dance (dansuri la pilon), strip-plastica (dansuri fără echipament), precum şi strip-extreme şi lap dance (mai multe detalii despre ele găseşti pe google). Suplimentar ai putea să lucrezi asupra flexibilităţii. Antrenor – Alevtina Moscovici. Ea practică aceste stiluri din anul 2012.

Durata antrenamentelor: o oră
Preţ: 200 de lei pentru un antrenament personal

Botanica, Ciocana
+373 60 535 524
facebook

Exclusive dance studio

3

Este un studio coregrafic cu o gamă largă de stiluri: de la dansuri populare până la cele paralimpice. Nu există antrenamente în grup de strip-plastică, dar le poţi face în mod individual. Fără pilon.

Durata antrenamentelor: o oră
Preţ: 170 de lei pentru un antrenament personal

Centru
str. Eminescu, 54

Botanica
str. Zelinski, 34

+373 69 256 477
+373 60 034 049
www.tantsi.md

Lecţii cu Tonea Goloseeva

4

Tonea predă lecţii de strip-plastică şi twerk. Ea este de patru ori campioană a Ucrainei la aceste stiluri de dans, arbitru de talie internaţională, membru al Federaţiei de Strip-dance a Ucrainei, participantă la „Românii au talent”, „Georgia got talent” şi „IUmor 5”. Desigur Tonea are numeroase titluri, însă antrenează şi începători. Alătură-te, la momentul scrierii acestui articol era în curs de formare un grup nou.

Antrenamentul este alcătuit din încălzire, partea de forţă, de dans şi exerciţii de flexibilitate. La Botanica antrenamentele au loc în zilele de luni, miercuri şi vineri la ora 18:00. În Centru – luni şi miercuri la ora 20:00 şi vineri la 20:30.

La dorinţă vă puteţi antrena individual sau formând un mini-grup împreună cu 2-4 prietene.

Durata antrenamentelor: o oră

Preţ: 600 de lei pentru 12 antrenamente

Botanica
str. Zelinski, 7

Centru
str. Vlaicu Pârcălab, 45+

facebook

# Сity fitness botanica

De obicei cluburile de fitness nu permit de a frecventa antrenamente aparte fără abonament, dar „City fitness botanica” face excepţie. Aici vei putea practica pole dance, chiar dacă nu eşti membru al clubului.

Doar că deocamdată nu există un grup format. Însă vei putea lăsa datele tale de contact şi când se va aduna numărul necesar de doritori, vei fi invitată la antrenament. Deocamdată nu există posibilitatea de a face antrenamente individual.

Durata antrenamentelor: o oră
Preţ: de euro pentru 12 luni

Botanica
str. Brâncuş, 3 (CC „Plaza”)
+373 22 636 636
facebook

Body boom

5

„Body Boom” este un club de fitness, care propune şi lecţii de pole dance. Tot aici vei învăţa arta defilării. Cu 200 de lei te vei putea antrena cu instructor personal.

Graficul actual în momentul scrierii acestui articol – aici

Durata antrenamentelor: o oră
Preţ: 90 de lei/1 antrenament, 600 de lei/8 antrenamente şi 840 de lei/12 antrenamente.

Ciocana
bd. Mircea cel Bătrân, 4/6
+373 693 25 554
www.bodyboom.md
facebook

Există încă trei cluburi care propun astfel de antrenamente. Doar că pentru a le frecventa, va trebui să-ţi procuri un abonament. Nu este avantajos să-ţi cumperi un card de membru doar de dragul dansului. Însă oricum, nu le vom trece cu vederea.

# Fitness Doza 5

La momentul scrierii acestui articol, antrenamentele de strip-plastică au loc o dată pe săptămână – vineri, la ora 19:30. Nu există bară. Antrenor – Mihaela Cazac. Experienţă de dans – peste 20 de ani, experienţă de instructor fitness – 5 ani. Pentru o plată suplimentară există posibilitatea de a te antrena individual. Durata antrenamentului – 45 de minute.

Buiucani
str. Ion Creangă, 49
+373 22 999 555

www.doza.md
facebook

Neo gym

6

Strip-plastica are loc o dată pe săptămână – în seara zilei de miercuri. Teoretic, ai putea să nu-ţi procuri abonament şi să plăteşti câte 196 de lei pentru o singură vizită. Nu există bară. Durata antrenamentului – 55 de minute.

Centru
bd. Ştefan cel Mare 202, bloc 2, etajul 5.

+373 22 883 838
neogym.md
facebook

# Energy fitness

Toate cluburile reţelei propun antrenamente de strip-plastică, însă la momentul scrierii articolului dat acestea au fost suspendate la „Energy fitness Botanica” din cauza lucrărilor de reparaţie. Nu-i nimic grav. Având abonament la filiala Botanica, vei putea frecventa cluburile de la Telecentru şi Centru.

Toate antrenamentele au loc în vizorul Lidiei Vinogradova, multiplă finalistă a campioanelor Republicii Moldova şi CSI la coregrafie contemporană. Tot cu ea vei putea face antrenamente individuale. Însă deocamdată niciun club nu dispune de bară.

Antrenorul recomandă de a îmbrăca o pereche comodă de leggins.
Încalţă balerini/şosete/pantofi pentru gimnastică şi neapărat protecţie pentru genunchi şi jambiere pentru dans. Stripii (pantofi pentru profesionişti cu toc înalt) nu se folosesc pentru antrenamentele în grup, însă la dorinţă poţi învăţa să dansezi în ei la lecţiile individuale.

Botanica, Telecentru, Centru
022 502 222
www.efitness.mdfacebook

Preluat de la: diez.md