1-3.jpg
În ultimele zile orașul Orhei a înflorit la propriu. Al patrulea an consecutiv primăria plantează flori în parcuri și pe gazonul de pe marginea principalelor străzi ale orașului, informează primăria localității. 

În acest an, peste 2200 de flori primula, care mai este numită și zâna florilor, au fost plantate pe aleea monumentelor și pe gazonele de pe două principale străzi – Vasile Lupu și Mihai Eminescu. Iar alte 12000 de flori din familia viola au fost plantate în parcul Ivanos și la bustul scriitorului Aleksandr Pușkin.

1

2

3

Primăria informează că în ultimii 4 ani au fost plantate, anual, zeci de mii de flori, dar și mii de copaci, printre care pini, tui, arțari, dar și iasomie, buxus și mahonie. Au fost instalate și sisteme moderne de irigare pentru gazoanele unde cresc flori și puii de copaci plantați.

4

Anul trecut a fost anunțat un nou concept de înverzire a spațiilor verzi. Una din acțiuni este și plantarea copacilor între trotuar și carosabil. Înverzirea orașului este una dintre principalele priorități ale Primăriei Orhei.    5 6 7 8

Preluat de la: diez.md