bahmutmain-1.jpg
Pentru că acasă avem suficient de multe locuri frumoase de vizitat și chiar de admirat, iar un concediu este mereu binevenit în orice anotimp al anului, inclusiv toamna, noi am pregătit o listă cu pensiuni din Moldova unde veți putea savura frumusețea și tradițiile plaiului nostru natal.

Pensiunea Zăvoiul Nistrului


Sursă foto: Andrei Zveaghintev

Zăvoiul Nistrului ECO village – locul perfect unde sa-ți retragi sufletul de griji. Odată ajuns aici, te bucuri de splendoarea noului, întrucât pensiunea a fost construită în anul 2019 și dispune în exclusivitate de băi în butoaie în stil japonez. La pas grăbit, poți ajunge să vizitezi chiar și cetatea Sorocii în toată splendoarea ei, întrucât pensiunea se află la doar cinci kilometri de orașul Soroca, iar seara, la întoarcere, te poți bucura de un pahar de vin la foișor, având o priveliște mirifică în față.

Zăvoiul Nistrului dispune de bazin, foișoare, vile, saune, teren de tenis și fotbal.

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

Unde se află?

Pensiunea se află la o distanță de 160 km de la Chișinău, în orașul Soroca. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ în două ore și 30 de minute.


Captură ecran/Google maps

Pensiunea Hanul lui Hanganu


Colaj: #diez

Familia Hanganu vă oferă la alegere 24 de camere și două încăperi de tip bașcă. Toate în aspect rustic, cu elemente arhaice și decor în stil tradițional. Fiecare odaie este dotată cu baie și tot necesarul pentru un confort pe măsură. Pe lângă locurile de cazare pensiunea oferă la dispoziție și o sală de conferințe. Hanul este o alegere perfectă pentru organizarea de team building-uri sau ședințe de grup. Este un loc pitoresc în sânul naturii, cu priviri panoramice de excepție.

Oaspeții vor putea vizita mai multe destinații, cum ar fi Mănăstirea Țâpova, satul fantomă Nistreni, fabrica de brânză Fromage, buncărul părăsit și podul suspendat din Rezina.

Unde se află?

Pensiunea se află la o distanță de 100 km de la Chișinău, în raionul Rezina, satul Lalova. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ într-o oră și 40 de minute.


Captură ecran/Google maps

Pensiunea „Casa Văratic”


Casa văratic

Casa Văratic este situată în satul Văratic, raionul Râșcani. Oferă spații de cazare cu WiFi gratuit, facilități de grătar, o grădină și parcare privată gratuită.

Casa are o terasă, o bucătărie complet utilată, cu o mașină de spălat vase, o zonă de relaxare cu o canapea, un TV cu ecran plat, o mașină de spălat și o baie privată cu duș și uscător de păr. De asemenea, sunt prevăzute un frigider, cuptor, plită, ceainic și aparat de cafea.

Casa are un loc de joacă pentru copii, grătar, leagăn și terasă cu duș în aer liber. Există o grădină cu grătar la proprietate. Puteți merge în drumeții, ciclism și pescuit în apropiere. Locația este amplasată chiar lângă lac. Puteți rezerva ieftin caiacuri, padeluri pentru standuri și canoe pentru drumeții pe apă.

Pentru rezervări și detalii, intrați AICI.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 200 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ în trei ore.


Captură ecran/Google maps

Pensiunea „Bahmut Club”


Sursă foto: Bahmut Club

Bahmut Club reprezintă o destinație turistică amplasată în mijlocul Codrilor. Locația se află în imediata apropiere a rezervației naturale Plaiul Fagului. Aici, la o distanță de 70 de kilometri de Capitală, puteți descoperi o părticică din Moldova tradițională, dar și din cea modernă. Aflându-vă în preajma Codrilor, puteți savura liniștea și aerul curat, iar colinele de vii și livezi din jur vă oferă spre admirație o panoramă nemaipomenită.

De asemenea, Bahmut Club vă pune la dispozitie căsuţe din lemn spaţioase, cu băi proprii, încalzire, TV, internet Wi-Fi şi tot confortul de care aveţi nevoie. Casele au fost plasate astfel încât oaspeţii să admire frumuseţea locului şi să se odihnească pe cinste.

Pentru rezervări și detalii, intrați AICI. De asemenea, puteți contacta numărul de telefon 068 303 303.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 76 de kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în circa o oră și 20 de minute.


Captură ecran/Google maps

# Eco Vila


Eco Vila

Eco Vila este o pensiune turistică din regiunea Orheiul Vechi, loc perfect pentru distracții cu prietenii, evenimente importante, dar și odihnă cu familia.

Nimic nu poate fi mai bun decât un răgaz pe meleagurile mirifice ale Orheiului Vechi, printre salcâmii și stejarii seculari care calmează și în același timp, emană o energie deosebită, înzestrând cu puteri noi toată ființa din jur.

Pentru rezervări și detalii, intrați AICI. Sau apelați la numărul de telefon: 060 12 02 20.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 50 de kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în circa o oră.


Captură ecran/Google maps

Pensiunea Manas YurtVillage


Sursă foto: Manas YurtVillage

În Leordoaia, raionul Călărași, puteți găsi un „sătuc” cu iurte, amenajat conform tradițiilor și modelelor kârgâze. Pensiunea poartă numele eroului principal din cea mai lungă epopee din lume – „Manas”.

Pe teritoriul zonei turistice, există căsuțe realizate sub formă de iurte kârghâze. Pensiunea dispune de parcare, bucătărie, terase deschise, grătar, toalete și dușuri moderne.

Fiecare căsuță hotelieră (iurtă) este complet unică și proiectată pentru confortul oaspeților; există paturi simple și duble. De asemenea, pe teritoriul pensiunii se pot desfășura diferite activități precum meditație, yoga, ateliere pentru copii și diferite masterclass-uri. Totodată, proprietarii oferă spațiul pentru organizarea diferitelor sărbători, expoziții, concerte, festivaluri, traininguri sau seminare.

Pentru mai multe detalii, apelați numărul 078 205 912, sau accesați pagina de Facebook a pensiunii.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 80 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ într-o oră și 30 de minute.

Preluat de la: diez.md