hoti-de-buzunare.jpg
Turiștii care vizitează cele mai cunoscute orașe ale lumii tind să nu mai fie atenți la genți și la buzunare, captivați fiind de atracțiile turistice. Din acest motiv, cei de la TripAdvisor au realizat un top 10 al orașelor unde există cel mai mare risc ca turiștii să fie buzunăriți, scrie Gandul.ro


Barcelona

Pe primul loc se află al doilea cel mai mare oraș al Spaniei. Las Ramblas, renumita pietonală din metropola spaniolă este considerată de TripAdvisor ca fiind o zonă de risc, astfel că turiștii ar trebui să fie atenți când trec pe acolo sau chiar să evite cu totul zona.

Roma și Florența

<!–

–> <!–

–>

Plină de atracții turistice dintre cele mai variate, Roma atrage anual milioane de turiști. Din păcate, însă, turiștii care se fotografiază în fața clădirilor istorice din capitala Italiei sunt o mină de aur pentru hoții de buzunare, care profită de neatenția acestora pentru a le fura portofelele, camerele sau telefoanele. Situația este similară și la Florența.

Praga

Străzile înguste și pietruite din capitala Cehiei, des vizitate de către turiști, sunt ideale pentru hoții de buzunare.

Madrid

Al doilea oraş spaniol de pe listă, Madrid, este un oraş aglomerat, în care turiştii pot întâlni mulţi hoţi. Piețile El Rastro şi Metro sunt citate ca fiind unele dintre cele mai riscante locuri când vine vorba de hoţii de buzunare, dar muzeele sunt, de asemenea, locuri în care se pot fura bunurile turiştilor.

Paris

Mulţimile uriaşe care se adună lângă Turnul Eiffel, Luvru şi Metrou, uşurează „munca” hoţilor de buzunare din acest oraş. Este important ca turiştii să fie atenţi la lucrurile lor atunci când se află în zonele aglomerate ale oraşului.

Buenos Aires

Hoţii de buzunare din acest oraş sunt cunoscuţi pentru „trucul muştarului”: stropesc turiştii cu muştar pe spate, pete care arată ca excremente de păsări, iar un străin „prietenos” încearcă să îi ajute şi să îi cureţe, în timp ce le fură şi bunurile.

Atena

Capitala Greciei este plină de monumente şi atracţii în aer liber, ceea ce înseamnă foarte puţină securitate în cele mai aglomerate locuri ale oraşului.

Hanoi

Cartierul Vechi din capitala Vietnamului este plin de monumente istorice şi arhitectură fascinantă, unde hoţii de buzunare pot fi întâlniţi la tot pasul.

Preluat de la: diez.md