oportunitati-11.jpg

Un strop de diversitate în activitățile cotidiene este mereu binevenit. Fie că ești elev(ă), student(ă) sau profesor/profesoară și îți dorești să contribui la dezvoltarea personală, atunci oportunitățile sunt o sursă esențială pentru valorificarea și crearea noilor viziuni. Dacă te gândești în ce proiecte te poți implica în această primăvară, ce burse poți obține sau la ce concursuri te poți înscrie, în acest material am pregătit o listă cu oportunități al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în luna aprilie. Noi îți sugerăm să te grăbești, pentru că nu știi niciodată ce aventuri poți să trăiești datorită șanselor care ți se arată.

Studenții din Republica Moldova pot obține o bursă de studii la universitățile letone pentru anul academic 2024/2025. De asemenea, Letonia oferă și burse pentru participare la școlile de vară organizate de instituții, la care se poate înscrie și personalul academic și de cercetare din țara noastră.

În acest material găsești informații despre procedura de înscriere și despre valoarea bursei.

Termen-limită – 1 aprilie.

Cadrele didactice din Republica Moldova pot participa la un concurs de burse pentru a beneficia gratuit de un training în Grecia. În cadrul proiectului vor avea loc acțiuni de formare pe diferite aspecte ale politicilor Uniunii Europene privind schimbările climatice.

Subiectele trainingului, perioada de desfășurare și formularul pentru înregistrare le poți vedea în acest articol.

Termen-limită – 5 aprilie.

Școlile primare, gimnaziale și liceele din țară sunt invitate să participe la un concurs pentru dotarea cu echipamente și/sau mobilier. În urma concursului vor fi selectate 200 de școli.

Vezi în acest material care instituții vor avea prioritate în procesul de selecție și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 7 aprilie.

Parlamentul European, împreună cu alte instituții și organizații membre ale UE, organizează cea de-a doua ediție a Școlii Europene a Memoriilor. Prin prelegeri, ateliere și activități practice, participanții vor fi familiarizați cu cercetările de ultimă generație legate de alegerile europene.

În acest material poți accesa mai multe informații despre condițiile de participare și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 7 aprilie.

Elevii școlilor de muzică și arte din Republica Moldova pot participa la Concursul Național de Muzică Academică „Eugen Doga”. Concursul se va desfășura la următoarele specializări:
# pian;
# instrumente cu coarde (vioară, violoncel);
# chitară clasică.

Mai multe detalii despre vârsta eligibilă pentru participare și actele necesare pentru înscriere află din acest articol.

Termen-limită – 8 aprilie.

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral anunță despre lansarea unei noi ediții a jocului intelectual cu tematică electorală „Ce? Unde? Când?”. Conceptul jocului presupune ca echipele participante să răspundă la o serie de întrebări de logică și erudiție cu tematică electorală.

Informații despre criteriile de eligibilitate și formularul de înregistrare le găsești aici.

Termen-limită – 14 aprilie.

Organizația studențească AIESEC recrutează voluntari. Dacă ai între 18 și 25 de ani, ești un (o) tânăr(ă) ambițios (ambițioasă) și plin(ă) de curaj, atunci nu ezita să te alături asociației.

În calitate de voluntar(ă) vei avea oportunitatea să dobândești abilități în domenii precum:
# dezvoltarea afacerilor;
# marketing și relații publice;
# resurse umane.

În acest articol găsești formularul de înregistrare.

Termen-limită – 15 aprilie.

Oportunitatea este destinată elevilor din clasele a IX-a – a XII-a. Competiția va cuprinde două secțiuni – Istoria Românilor și Istoria Literaturii Române – și va consta în elaborarea unor lucrări de cercetare.

În acest material găsești regulamentul integral al concursului.

Termen-limită – 18 aprilie.

Universitatea din orașul estonian Tartu invită tinerii să se înscrie la un curs online despre caracteristicile și trăsăturile-cheie ale sistemelor democratice și autocratice și despre peisajul politic al celor șase țări din vecinătatea estică. Participarea este gratuită.

Vezi în acest material cine este eligibil(ă) pentru participare, care sunt modulele de învățare și formularul pentru înregistrare.

Termen-limită – 18 aprilie.

Concursul Național de Arte Plastice „Icoana din sufletul copilului” are drept scop stimularea creativității și valorificarea potențialului artistic al elevilor, prin utilizarea unor tehnici specifice artelor plastice. La competiție pot participa elevii din școlile de arte și arte plastice din Republica Moldova.

Detalii despre perioada de desfășurare a concursului poți afla în acest material.

Termen-limită – 19 aprilie.

S-au deschis aplicările pentru CEE Animation Forum – un eveniment dedicat pitching-ului, modelelor de finanțare și oportunităților de coproducție pentru proiectele de animație. Acesta se va desfășura în perioada 12-13 noiembrie 2024 la Pilsen, Cehia.

Din acest material află care sunt criteriile de eligibilitate, care este taxa de participare și cum te poți înregistra.

Termen-limită – 30 aprilie.

Guvernul Republicii Slovace lansează un program de burse pentru studenții, doctoranzii, profesorii universitari, cercetătorii și artiștii din Republica Moldova. Tinerii din țară au posibilitatea să-și urmeze studiile în instituțiile de învățământ superior și organizațiile de cercetare din Slovacia. Programul oferă burse pentru acoperirea costurilor de trai în timpul șederii și indemnizații de călătorie.

În acest articol vei găsi detalii despre:
# criteriile de eligibilitate;
# valoarea bursei;
# actele necesare pentru înregistrare;
# procesul de înregistrare.

Termen-limită – 30 aprilie.

Oportunitatea este concepută pentru a promova înțelegerea reciprocă, pentru a îmbunătăți abilitățile de conducere și profesionale, precum și pentru a construi parteneriate durabile între lideri emergenți din diferite țări. Programul oferă tinerilor profesioniști din domeniul serviciului public posibilitatea să acumuleze experiență în una dintre instituțiile publice din Statele Unite ale Americii (SUA).

Participanții urmează să beneficieze de un stagiu de practică, cu o durată de aproximativ patru săptămâni, în organizații nonprofit, întreprinderi din sectorul privat și birouri guvernamentale din SUA.

În acest articol vezi care sunt criteriile de eligibilitate și actele necesare pentru înregistrare.

Termen-limită – 30 aprilie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md