tineri-evenimente-oportunitati-chisinau.jpg

De cele mai multe ori, evenimentele recreative stimulează creativitatea și promovează interacțiunea socială. Dar mai mult decât atât, oferă o pauză elevilor de la rutina școlară. Așa că, precum te-am obișnuit deja, la fiecare început de săptămâna pregătim o listă cu activități educative la care îți poți petrece timpul liber după școală. Cu ajutorul acestor alternative, sperăm să creezi un echilibru între studiu și viața socială.

De Ziua internațională a umorului, Biblioteca Națională a Republicii Moldova te invită la o expoziție tematică de caricatură, semnată de Anatol Fornea. Expoziția cuprinde peste 20 de caricaturi ce reflectă situații care amuză și întristează în același timp. Veți vedea în lucrări oameni, locuri și momente recognoscibile.

Evenimentul se va desfășura în incinta blocului central al Bibliotecii Naționale luni, 1 aprilie, începând cu ora 14.00.

Mai multe detalii citește aici.

Marți, 2 aprilie, la ora 18.15 la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 126) din Chișinău va avea loc lansarea antologiei „Subiectiv”. În acest volum se regăsesc cele mai bune eseuri din concursul Subiectiv, organizat de moldova.org.

Va fi și o sesiune de autografe.

Mai multe detalii citește aici.

Expoziția Olgăi Mardari și Ecaterinei Dânga, de pictură, grafică, tapiserie și broderie artistică, cu genericul „Metamorfoze cromatice”, cuprinde circa 40 de lucrări. Operele dezvăluie sentimente și trăiri individuale, viziune artistică autentică și gust estetic.

Evenimentul se va desfășura în incinta blocului II al Bibliotecii Naționale marți, 2 aprilie, începând cu ora 14.00.

Mai multe detalii citește aici.

Cei de la Mediacor te invită să-l cunoști pe Alex Herder, cofondatorul și directorul de creație Duke&Duck din Statele Unite ale Americii. Așa că, dacă ești curios/curioasă de animație și storytelling, vino la seria de evenimente cu acces gratuit.

Evenimentele vor avea loc în perioada 1-4 aprilie la Mediacor (str. Alexei Mateevici, nr. 60) și la Bălți. Mai multe informații despre agendă, înregistrare și alte detalii organizatorice citește aici.

Sâmbătă, 6 aprilie la Casa Zemstvei (str. Alexei Șciusev, nr. 103) va avea loc un atelier de artă. Tematica lunii aprilie este comunitatea pădurii, iar la atelier vei putea înțelege cum poți comunica și cum poți conviețui cu pădurea.

Participarea la activitățile atelierului este gratuită, însă trebuie o programare la numărul de telefon +37369315008.

Mai multe detalii citește aici.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md