diez-1.jpg

Dacă nu ți-ai planificat agenda pentru săptămâna care urmează, îți sugerăm niște evenimente recreative la care ai putea merge în timpul zilei sau după orele de muncă. Alege să-ți petreci timpul frumos relaxându-te în timp ce: vizionezi un spectacol, vizitezi o expoziție sau mergi la o degustare de vinuri. Echipează-te cu multă energie pozitivă, dispoziție și nu uita să profiți de evenimentele la care poți participa în perioada 15-21 aprilie.

La ediția din luna aprilie a clubului de carte vom discuta volumul de povestiri „Nostalgia” de Mircea Cărtărescu. Este o carte accesibilă, de atmosferă, cu note fantastice, despre copilărie, adolescență, prietenie, jocuri, dragoste, marile întrebări și atâtea alte teme.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 20 aprilie, cu începere de la ora 13.00. Clubul de carte este găzduit de Librăria din Centru din municipiul Chișinău, situată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 126. Toată lumea e binevenită.

Anastasia Gangal vă invită la vernisajul expoziției „Cosmos Interior”. În lucrările tinerei, volumul, spațiul și culoarea se contopesc într-o simfonie, unde fiecare lucrare vorbește despre metamorfoza continuă a existenței.

Evenimentul se va desfășura joi, 18 aprilie, cu începere de la ora 18.00. Vernisajul va avea loc la librăria Cartego, situată pe strada Vlaicu Pârcălab 2 din capitală. Expoziția va fi deschisă pentru publicul larg până pe 5 mai.

Lara Fabian ajunge cu turneul său Je Taime pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chișinău. Organizatorii promit o șansă unică de a vă bucura de interpretarea live a artistei și de atmosfera iubirii.

Evenimentul se va desfășura vineri, 19 aprilie, la Palatului Național „Nicolae Sulac”, situat pe strada Aleksandr Pușkin 21. Concertul începe la ora 19.00. Biletele pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora variază între 900 și 2 500 de lei.

În premieră pentru Republica Moldova, are loc spectacolul „Între Cer Și Pământ”, inspirat din romanul „Tema pentru acasă” de Nicolae Dabija. Soprana Valentina Nafornița va evolua în calitate de actriță și interpretă. Piesa este o complexă experiență artistică de două ore, care va implica muzică, coregrafie, instalații și lumini.

Evenimentul se va desfășura miercuri, 17 aprilie, la Arena Chișinău, situată pe strada Calea Orheiului 130. Spectacolul începe la ora 19.00. Biletele pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora începe de la 600 de lei.

Cineaștii și comunitatea creativilor din Moldova sunt invitați la un nou meetup Behind The Scenes. Invitatul Martin Cuff va povesti din experiența sa în sectorul creativ la nivel global, despre cum artiștii își pot vinde produsele și ideile creative. Limba de comunicare este engleza.

Evenimentul se va desfășura luni, 15 aprilie, cu începere de la ora 19.00. Întâlnirea va avea loc la centrul Medicor, situat pe strada Alexei Mateevici 60 din capitală.

Dacă vrei să afli cum îți poți vinde produsul creativ, cum să te prezinți la festivaluri și să-ți faci ideea și mai valoroasă, organizatorii te îndeamnă să completezi acest formular pentru a te înregistra. Participarea este gratuită.

ATÙ Winery lansează noua sa colecție de vinuri. Cu această ocazia, vinăria invită doritorii la o degustare de cinci vinuri, alături de vinificatorul cramei.

Degustarea se va desfășura sâmbătă, 20 aprilie, cu începere de la ora 18.00. Evenimentul va avea loc la Sala de Degustare Wine.MD, situată pe strada Alexei Şciusev 62 din Chișinău. Rezervarea este obligatorie la numărul de telefon 060606688. Costul participării este de 350 de lei.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vă invită la lansarea cărții „Zăboveli” de la bunici, a cărei autoare este meșterița populară Tatiana Popa. Cartea reprezintă o călătorie în timp și spațiu, prin intermediul jocurilor uitate. Culegerea ajută copiii să învețe mai multe despre comorile spirituale, rămase din străbuni. Autoarea a decis ca, prin această lucrare, să aducă o contribuție la familiarizarea copiilor și părinților cu arta populară orală.

Evenimentul se va desfășura miercuri, 17 aprilie, cu începere de la ora 15.00. Lansarea cărții va avea loc la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, situat pe strada Mihail Kogălniceanu 82 din Chișinău.

Tragedia „Hamlet” valorifică un subiect bine cunoscut, cu reflecții profunde, care pune în dilemă problema vieții și a morții, conturează veșnica luptă a moravurilor, relații de complot și conflicte, amoroase și politice.

Evenimentul se va desfășura vineri, 19 aprilie, la Teatrul Geneza Art din Chișinău. Piesa de teatru începe la ora 18.00. Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora este de 350 de lei.

Clubul de lectură și dezvoltare personală „Adolescenții la prezent” este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Clubul reprezintă o oportunitate de a explora lumea cărților și de a vă dezvolta abilitățile personale într-un mediu prietenos și interactiv.

Evenimentul se va desfășura duminică, 21 aprilie, cu începere de la ora 10.00. Clubul va avea loc la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, situată pe strada Alexei Şciusev 65 din capitală.

„Pescărușul” readuce în fața spectatorilor nu doar pasiunea umană de a-și trăi viața, ci și a lua viața așa cum este ea – cu lupta, uneori crâncenă și dură, pentru fericire și dragoste, pentru atenția și admirația celorlalți. Personajele piesei încearcă să-și valorifice șansele, pe care le percep ca pe un ultim dar al destinului.

Evenimentul se va desfășura vineri, 19 aprilie, la Teatrul Național „Eugène Ionesco” din capitală. Piesa de teatru începe la ora 18.30. Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora variază între 120 și 600 de lei.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md