eurovision-moldova.jpg
Astăzi, 28 ianuarie, s-a desfășurat etapa audierilor live ale pieselor muzicale admise în concursul pentru selecția națională Eurovision Song Contest 2023. Printre artiștii care au evoluat astăzi pe scena concursului se numără Surorile Osoianu, Sunstroke Project, Pasha Parfeni, Aliona Moon și alții.

În această seară, începând cu ora 19.30, concurenții etapei naționale Eurovision Song Contest 2023 au participat într-o ediție specială la postul public Moldova 1. În cadrul acestei ediții, au fost desemnate cele zece piese care urmează să concureze în marea finală Eurovision Moldova din acest an.

Punctajul a fost acordat în proporție de 100 % de către juriu. Juriul din acest an este format dintr-un număr impar de membri, fiind diferit de cel din Finala Națională.

Membrii juriului din acest an, care au stabilit cei zece participanți care urmează să concureze în marea finală Eurovision Moldova au fost: Viola Julea, Ion Chiorpec, Liviu Știrbu, Daniela Crudu și Vasile Advahov.

Îți prezentăm lista celor 10 piese care vor concura în finala Eurovision Moldova pe 4 martie 2023.

# Sunstroke Project – Yummy Mommy 

# Pasha Parfeni – Soarele și luna

# Donia – Red Zone

# Aliona Moon – Du-mă

>

# OL – Why You Play It Cool

# Surorile Osoianu – Bade, bădișor, bădiță

# NÖRDIKA – Damn and down

# Victor Gulick – Let’s Dance

# Cosmina – Indestructible

# Corina Ivanov – When Love’s Real

În imagine puteți vedea punctajul acumulat de fiecare participant/participantă din partea juriului.

În acest an, cea de-a 67-a ediție a Eurovision se va desfășura în Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.


În acest material, puteți vedea care sunt piesele care au intrat în concurs pentru a ne reprezenta țara la Eurovision Song Contest 2023.

Amintim că două piese au fost descalificate din concursul Eurovision, etapa națională. Potrivit unui comunicat emis de Teleradio Moldova, s-a depistat că acestea încalcă regulamentul.

Preluat de la: diez.md