Ayman-Al-Zawahiri.jpg

Publicația internațională Reuters a anunțat că liderul organizației teroriste afgane Al Qaeda, Ayman al-Zawahiri, a fost ucis de către agenții CIA într-o regiune din Afganistan care era sub controlul Statelor Unite ale Americii.

Potrivit informațiilor, acesta a fost asasinat în locuința sa din Kabul în care recent s-a mutat împreună cu soția, fiica și nepotul/nepoata sa.

Conform rapoartelor agenției americane, după ce Ayman al-Zawahiri s-a transferat în noua sa locuință acesta mult timp nu și-a părăsit casă. Totuși, într-o zi acesta a ieșit la balcon, unde a și fost lichidat de către agenții CIA.

De asemenea, despre suprimarea liderului organizației teroriste din Afganistan a anunțat și președintele american Joe Biden în cadrul unei conferințe de presă, menționează presa americană.


Al-Qaida este o organizație teroristă care sprijină activitățile extremiste islamice în lume. Fondatorul, liderul și principalul finanțator al ei a fost Osama bin Laden, un milionar de origine din Arabia Saudită. Acesta a inițiat organizația cu scopul de a extinde mișcarea de rezistență contra forțelor sovietice din Afganistan într-o mișcare pan-islamică.

Se consideră că al-Qaida ar fi responsabilă pentru atentatele din 11 septembrie 2001 de la New York, organizația asumându-și responsabilitate și pentru atentatele din 11 martie 2004 de la Madrid. 

Preluat de la: diez.md