pixel.png

Am stat de vorbă cu chirurgul plastician dr. Dana Miricioiu despre modul în care se foloseşte laserul astăzi în cabinetele medicilor esteticieni şi efectele unor proceduri precum lipoaspiraţia laser sau liftingul de gât ori reconturarea mandibulară fără cicatrici.

CSÎD: Ce este lipoaspiraţia laser şi ce avantaje are?
Dr. Dana Miricioiu:
Lipoaspiraţia laser este o intervenţie relativ nouă în paleta intervenţiilor estetice, pe care eu o practic de peste 7 ani, care a înlocuit cu mare succes lipoaspiraţia clasică făcuta cu anestezie generală, având foarte multe avantaje: anestezia locală (care a înlocuit-o pe cea generală), lipsa durerii şi a cicatricilor, recuperarea imediat postintervenţile, dar şi efectul minunat la creşterii fermităţii pielii în locurile de unde am scos grăsimea (fapt pe care nu îl întâlnim la niciun alt tip de lipoaspiraţie sau intervenie), laserul având capacitatea de a dizolva grăsimea, făcând-o mai uşor aspirabilă şi mai puţin traumatică pentru pacient, dar şi calitatea de a contracta fibra elastică, făcând pielea fermă, elastică şi fără să atârne după eliminarea grăsimii.

Şi celulita poate fi îndepărtată cu ajutorul laserului

CSÎD: Are efecte şi împotriva celulitei?
Dr. Dana Miricioiu:
Celulita cunoaşte astăzi o nouă abordare, în sensul că laserul care pătrunde în interiorul pielii, secţionează benzile fibroase care determină modificarea reliefului pielii din celulita (coaja de portocală), şi eliberează pielea de tensiunea lor, producând astfel întinderea ei, deci ameliorarea şi dispariţia aspectului celulitei.

CSÎD: Cum ajută laserul tenul?
Dr. Dana Miricioiu:
La nivelul feţei, laserul joacă un rol primordial, fiind singura metodă naturală care regenerează pielea, prevenind îmbătrânirea ei, dar care şi tratează anumite afecţiuni (pete pigmentare, cicatrici, pori dilataţi, chisturi sebacee, etc)

CSÎD: Ce trenduri în materie de intervenţii minim invazive în estetică sunt la nivel mondial?
Dr. Dana Miricioiu:
Cea mai interesantă şi mai spectaculoasă intervenţie minim invazivă este liftingul de gât şi reconturarea mandibulară fără cicatrici. Se realizează cu laser şi are capacitatea de a îndepărta grăsimea acumulată sub bărbie (guşă), concomitent cu creşterea fermităţii pielii şi cu refacerea conturului mandibular.

<!– Pro Tv renunță la Vocea României. Ce se va întâmpla cu Tudor Chirilă, Smiley, Brenciu și Irina Rimes?–> CITESTE PE EVZ.RO: Pro Tv renunță la Vocea României. Ce se va întâmpla…
<!– O nouă autostradă în România! Gata, se deschide în doar câteva zile–> CITESTE PE CAPITAL.RO: O nouă autostradă în România! Gata, se deschide…

Mandibulă reconturată în doar 40 de minute

CSÎD: Cât durează această procedură?
Dr. Dana Miricioiu:
Durează 40 minute şi are efect permanent. Nu doare, nu lasă nicio cicatrice, nu necesită nici spitalizare şi nu este urmată de perioada de recuperare. Efectele sunt incredibile, iar pacienţii (femei şi bărbaţi) sunt extrem de mulţumiţi, pentru că, până acum, această regiune a corpului nu beneficia de un astfel de tratament. Şi să nu uităm că sunt atât de multe persoane care vor să scape de guşă şi de acele fălcuţe (grăsimea şi pielea care atârnă) de la nivelul mandibulei.

Dr. Dana Miricioiu, chirurg plastician

 

Preluat de la: csid.ro