Zelenski-2.jpg
Președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, a comentat declarația generalului rus Rustam Minnekaev, potrivit căreia Rusia dorește să obțină controlul total asupra sudului Ucrainei pentru a crea un coridor către regiunea transnistreană.

„Ieri s-a răspândit o știre care relata că sarcina de bază a armatei ruse acum este să stabilească controlul asupra sudului Ucrainei și ieșirea la granița cu Republica Moldova și, se presupune că, acolo, în Moldova, drepturile vorbitorilor de limbă rusă sunt încălcate.

Să fiu sincer, unicul teritoriul unde Rusia ar trebui să aibă grijă de drepturile vorbitorilor de limbă rusă este Rusia însăși. Acolo nu există libertate de exprimare, nu există libertate la alegere. Pur și simplu nu există dreptul la o altă opinie. Acolo unde sărăcia înflorește și unde viața umană este lipsită de valoare. Nu le ajunge asta, provoacă război ca să fure ceva ce seamănă cu o viață normală”, a spus Zelenski.

Amintim că ieri, 22 aprilie, armata rusă a anunțat că trebuie să stabilească controlul deplin asupra Donbassului și a sudului Ucrainei în cadrul celei de-a doua etape a „operațiunii speciale”, care să le permită să meargă direct în regiunea transnistreană.

 

Preluat de la: diez.md