MCZoPTQ0MCZoYXNoPTZiMTkwNmVlZGY4YmNiYmZlNzIzMzU1MjI2NDBkMDJl.thumb_-1.jpg
Bateristul formaţiei rock britanice The Rolling Stones, Charlie Watts, a decedat azi la vârsta de 80 de ani. „Cu o tristețe imensă, anunțăm moartea iubitului nostru Charlie Watts”, se arată în declarație.

Charlie Watts a murit într-un spital londonez fiind înconjurat de familia sa.

La începutul lunii august, Charlie Watts a fost înlocuit de Steve Jordan pentru turneul formației The Rolling Stones din Statele Unite, pentru a-și reveni după o operație medicală despre care nu au fost date detalii.

În 2004, Watts a fost tratat de cancer la gât la Spitalul Marsden din Londra.

<!–

–> <!–

–>

Charlie Watts era membru al formației The Rolling Stones din 1963. Watts a fost singurul membru The Rolling Stones, în afară de Mick Jagger sau Keith Richards, care a fost prezent pe toate albumele lor de studio, scrie go4media.ro.

The Rolling Stones, înfiinţată la Londra în 1962, este una dintre cele mai apreciate formaţii rock din lume. Până în prezent, grupul britanic a lansat 30 de albume de studio care au fost vândute în aproximativ 200 de milioane de copii pe plan mondial. Între discurile de referinţă se numără Their Satanic Majesties Request (1967), Beggars Banquet (1968), Let It Bleed (1969), Sticky Fingers (1971), Exile on Main St (1972), It’s Only Rock ‘n Roll (1974), Tattoo You (1981), Steel Wheels (1989), Voodoo Lounge (1994) şi Bridges to Babylon (1997).

FILE - Members of The Rolling Stones, from left, Ronnie Wood, Keith Richards, Mick Jagger and Charlie Watts attend the opening night party for "Exhibitionism" on Nov. 15, 2016, in New York. Watts' publicist, Bernard Doherty, said Watts passed away peacefully in a London hospital surrounded by his family on Tuesday, Aug. 24, 2021. He was 80. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File)

apnews.com

Trupa şi-a schimbat componenţa în câteva rânduri, însă relaţiile dintre membrii săi au rămas amicale şi ei au cântat în mai multe rânduri împreună, în proiecte independente.

Cea mai recentă formulă: Mick Jagger (voce, chitară), Keith Richards (chitară, voce), Charlie Watts (tobe) şi Ronnie Wood (chitară).

Grupul britanic a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1989. Cel mai recent disc al formaţiei – Blue & Lonesome – a fost lansat în 2016.

Născut pe 2 iunie 1941, la Londra, Charlie Watts a crescut înconjurat de muzică şi în tinereţe era pasionat de sound-ul unora ca Jelly Roll Morton şi Charlie Parker. A început să cânte la tobe în timpul liceului, căruia i-au urmat cursuri de design grafic. Atras de jazz, impunător pe scena emergentă londoneză, după cum îşi aminteşte Keith Richards în autobiografia Life, Watts a fost – cu greu – cooptat în The Rolling Stones în 1963. El apare pe toate albumele trupei lansate începând cu acel an.

În noiembrie 1994, The Rolling Stones a devenit prima trupă rock and roll care a transmis live pe internet un concert. A fost vorba despre cinci piese din show-ul susţinut în Dallas, în turneul Voodoo Lounge.

Preluat de la: diez.md