George-Enescu-n.-19-august-1881-Liveni-Vârnav-Botoșani-România-–-d.-4-mai-1955-Paris-Franța-compozitor-violonist-pedagog-pianist-și-dirijor-român.-960x750-1.jpg
O piață din Paris va purta numele compozitorului român George Enescu, a anunțat vineri pe Twitter primarul adjunct al orașului, Laurence Patrice, scrie Digi24.

„Mă bucur că Consiliul Primăriei din Paris a votat propunerea pe care am făcut-o împreună cu Delphine Bürkli (primar al arondismentului 9 – n.r.), în semn de omagiu faţă de virtuosul compozitor român George Enescu. O piaţă îi va purta astfel numele în arondismentul al nouălea, pe care îl iubea atât de mult. A fost unul dintre acei mari artişti europeni deveniţi parizieni iluştri”, a scris Laurence Patrice pe Twitter.

Decizia a fost salutată pe Facebook de ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.

„În anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piață în Paris care va purta numele genialului artist. Azi-dimineaţă, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, primăria din arondismentul al nouălea luase aceeaşi hotărâre. În acest arondisment, nu departe de Opera Garnier din Paris, va fi amplasată Piaţa Enescu – este locul în care compozitorul şi violonistul român şi-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni”, a scris Luca Niculescu vineri pe Facebook.

Decizia Primăriei Parisului încheie Anul Enescu, care marchează împlinirea a 140 de ani de la naşterea compozitorului român şi care, sub patronajul celor doi preşedinţi, Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron, a cuprins o serie de evenimente omagiale printre care: prezenţa Orchestrei Naţionale a Franţei la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Enescu şi montarea operei Oedip la Opera Bastille, a mai scris ambasadorul României la Paris pe Facebook.

Preluat de la: diez.md