pixel.png

Universitatea de Medicină Acibadem din Turcia, alături de medici şi oameni de ştiinţă renumiţi, lucrează la 6 studii medicale pentru COVID-19, inclusiv găsirea unui vaccin şi a unui tratament eficient care foloseşte anticorpii celor infectaţi şi vindecaţi

Prof. Dr. Ercument Ovali: „Arma care va învinge această boală este în sângele celor au făcut-o şi s-au recuperat.”

Profesorul Doctor Ercument Ovali, renumit expert în hematologie, crede că izolarea anticorpilor din sângele oamenilor diagnosticaţi cu coronavirus şi vindecaţi poate ajuta la tratarea şi protejarea altor persoane, inclusiv pacienţi de la terapie intensivă.

<!–

Formul de quiz

–>

“Ceea ce va învinge această boală este în sângele oamenilor care au au făcut-o şi s-au recuperat. Efectele secundare ale medicamentelor antivirale sunt prea mari.

Efectul secundar al unui potenţial tratament pentru care vom utiliza sânge uman este incomparabil mai mic. Ministerul Sănătăţii din Turcia ne-a aprobat studiul clinic pe care l-am demarat pentru a descoperi un tratament eficient împotriva coronavirus.

Studiul porneşte în aprilie şi în cadrul lui vom folosi sânge prelevat de la pacienţi cu COVID-19 care s-au recuperat. Astfel, prima plasmă imunitară specifică COVID-19 începe să fie utilizată în cadrul unui studiu clinic pentru tratarea a 12 pacienţi”, explică Dr. Ovali.

Medici tineri încântaţi să facă parte din proiectul de cercetare a unui tratament

Recunoscut la nivel mondial pentru activitatea lui în domeniul celulelor stem şi pielii artificiale,  Profesorul Ovali a povestit cum tinerii medici nu au ezitat nicio clipă să se înroleze în aceste cercetări „4 dintre cele 6 proiecte medicale ale noastre sunt legate de descoperirea unui tratament. Am redus numărul personalului astfel încât să nu riscăm în laboratoare aglomerate.

Unul dintre medicii pe care îi anunţasem că nu va participa ca să fie protejat m-a sunat cu o zi înainte şi mi-a spus: „Domnule Profesor, mă doare sufletul, chiar vom sta acasă fără să ajutăm? Dacă vom muri, să murim ca bărbaţii”, mi-a spus. Ce vrei să faci? Vei lucra de un milion de ori un virus de care fuge toată lumea, va fi la doar 15 centimetri distanţă de tine, aţi putea plăti cu vieţile voastre”, am spus. „Vreau să fiu acolo”, mi-a răspuns. Şi a venit. Există o mulţime de echipe ca noi în Turcia, în întreaga lume. Noi suntem una dintre ele”, declară Profesorul Ovali.

Profesor Doctor Ercument Ovali

Preluat de la: csid.ro