Asociaţia Anais trage un semnal de alarmă privind creşterea numărului cazurilor de violenţă domestică în această perioadă de izolare! 

În timp ce distanţarea socială ajută sistemul sanitar să nu colapseze, încetinind răspândirea virusului, un alt virus la fel de perfid se răspândeşte cu rapiditate în casele românilor. Este vorba de violenţa domestică, un fenomen ce înregistrează o creştere exponenţială pe măsură ce săptămânile în carantină se succed şi persoanele predispuse la violenţă petrec mult mai mult timp împreună cu victimele lor. Peste 55% dintre români trăiesc deja în spaţii supra-aglomerate, conform Eurostat, un factor ce agravează şi mai mult fenomenul.

Aproape un milion de români vor intra în şomaj tehnic şi pe măsură ce dificultăţile economice se vor accentua, greutăţile şi lipsurile pot genera în curând şi mai multă tensiune în cămine, deci mai multe prilejuri pentru comportament abuziv. 

<!–

Formul de quiz

–>

Campania #IzoleazăViolenţa lansată de Asociaţia ANAIS trage un semnal de alarmă în acest sens şi vine în sprijinul victimelor cu diverse sfaturi de la specialiştii colaboratori ai asociaţiei reunite pe www.izoleazaviolenta.ro. De la sfaturi de natură juridică, la sfaturi practice pentru victime şi rudele lor în acest context de izolare obligatorie la domiciliu. Platforma include şi mesaje de încurajare ale femeilor care au reuşit să scape cu bine din diverse scenarii de violenţă sau relaţii toxice.

Carmen Nemeş, preşedinta ANAIS, punctează “Aceste vremuri sunt într-adevăr extrem de dificile pentru toată lumea, dar drama celor închise în casă timp de săptămâni întregi alături de un partener violent este una foarte gravă. Vrem să informăm opinia publică despre această situaţie şi rugăm autorităţile să continue să intervină prompt ori de câte ori un act de violenţă domestică este semnalat la 112.”

Preluat de la: csid.ro