Harry-Potter.jpg
Niantic Studio – un software american, a anunțat că evenimentele care orbitează în jurul lumii „Harry Potter”, vor fi înglobate într-un joc ce va avea tangențe cu Pokemon Go, prin faptul că se va reflecta în lumea reală. Jucătorii vor putea învăța vrăji, vor lupta cu „monștrii legendari” și se vor uni cu alți jucători „pentru a învinge dușmanii puternici”.

Niantic Studio nu a dezvăluit încă data lansării jocului și nu a arătat niciun episod din acesta. Pe site-ul lui Joan Rowling Pottermore se stipulează că în Harry Potter: jucătorii Wizards Unite vor putea să „vrăjească, să găsească artefacte misterioase și să construiască cariera unui vrăjitor faimos”.

Niantic a lansat Ingress în noiembrie 2012. Acesta este un joc online multiplayer cu realitate augmentată: jucătorii trebuiau să captureze portaluri virtuale, legate de obiecte din lumea reală.

În iulie 2016, Niantic a lansat Pokemon Go, un joc cu mecanică similară, dar în lumea Pokémonului. Pokemon Go a fost instalat de peste 750 de milioane de ori. Jocul, potrivit rapoartelor media, a adus creatorii 1,2 miliarde de dolari.

Preluat de la: diez.md