plante_optimized.jpg
Dacă te-ai prins navigând pe Instagram și admirând interioarele superbe pline de plante, cel mai probabil te-ai întrebat ce fel de plante sunt. Nu e nevoie să cauți pe google „planta cu frunze mari în formă de inimă”, căci Floral Soul a pregătit un scurt ghid cu tot ce trebuie să știi despre plantele care ți-au cucerit tot feedul.

1. Monstera Deliciosa: una dintre cele mai populare plante din lume și cea care domină Insta-feedul.
Această liană tropicală nepretențioasă cu frunzele sale elegant perforate este ușor de cultivat și preferă lumina blândă a soarelui. Am putea s-o numim o plantă atletică, deși nu aleargă, și nici măcar nu înoată (din câte cunoaștem). În schimb, se cațără – dacă îi instalezi un stâlp din mușchi natural – până la patru metri. Monstera Deliciosa prosperă într-un mediu cald și umed, cu o cantitate bună de apă.


Sursă foto: @monko_the_plant/Instagram

2. Ficus Lyrata: o plantă deosebit de sculpturală care a făcut senzație în lumea designului interior aparent peste noapte. 

Dacă vrei să te împaci bine cu Ficus Lyrata trebuie să-i satisfaci poftele: are nevoie de multă lumină pentru a-și pune în evidență frumusețea, de aceea așaz-o aproape de geam. Mare grijă la curenții reci! În ceea ce privește setea, preferă să primească apă când solul se usucă bine între udări. Dacă vrei să-i faci un bine, șterge-i frunzele cu o cârpă umedă ori de câte ori observi că s-a depus praful. În rest, tot ce putem spune este că Lyrata e o operă de artă în sine.


Sursă foto: @ white_home_minimal/Instagram

3. Bird of Paradise: exotică, spectaculoasă, rezistentă – cu alte cuvinte, o regină. 

Dacă ai o Strelitzia în casă, în fiecare zi asiști la un spectacol cu frunze tropicale mari. O încăpere luminată, ferită de razele puternice ale soarelui și mai departe de geam, este locul în care această plantă se va simți cel mai bine. Prosperă când e udată regulat, deși poate tolera și scurte perioade de secetă. Stabilirea unui program de udare este binevenit.


Sursă foto: @thusthefuss/Instagram

4. Scindapsus: curăță bine aerul, crește în orice direcție și înverzește văzând cu ochii. 

Scindapsus este o plantă foarte puțin solicitantă, care necesită puțină îngrijire sau aproape deloc. Indiferent dacă ești blocat într-o cabină întunecată sau ești într-un birou scăldat în lumina soarelui, această plantă va supraviețui. Chiar și atunci când uiți să o uzi. Își trăiesc cea mai bună viață când solul lor se usucă complet între udări.


Sursă foto: @hanagarden.d2/Instagram

5. Sansevieria: planta care poate să nu primească apă și oricum să dezvolte zeci de pui. 

Faimoasă pentru cât e de ușor de îngrijit, Sansevieria poate supraviețui chiar și neglijenței, în lumină puternică, redusă sau ceva la mijloc. Există o mulțime de soiuri diferite și toate arată atât de bine. Înalte, colorate, modelate, robuste și extrem de rezistente. Pot suporta faptul că sunt complet uscate mult mai bine decât dacă sunt udate în exces.


Sursă foto: @wrosliny/Instagram

6. Bonsai: să crești un astfel de copăcel e o adevărată filosofie de viață. 

Miniatural, magic, de basm – acesta e Bonsai-ul. Dacă ești curios să cunoști vechea artă japoneză a bonsaiului, un loc minunat pentru a începe este cu un bonsai. Este o formă de artă și, ca orice artă, nu există reguli. Dacă îți poți menține bonsaiul în viață, înseamnă că ai creat o capodoperă. Necesită multă lumină, de preferință să nu fie plasat într-un loc umbrit. Temperatura trebuie menținută relativ constantă.


Sursă foto: @bonsai.gardener/Instagram

7. Philodendron Pink Princess: hipnotizantă, rară și în topul listelor de dorințe. 

Stropii frumoși roz sunt sunt ceea ce o face atât de iubită și unică. Are nevoie de multă lumină tocmai pentru a-i pune în valoare variegația roz. Unul dintre cele mai bune lucruri despre Philodendron Pink este că fiecare frunză e mereu o noutate, și e magic când fiecare frunză te surprinde cu un model unic pestriț.


Sursă foto: @ggplant/Instagram

Floral Soul aduce natura în casa și în oficiul tău. Pentru orice întrebări, suntem la dispoziția ta atât online, cât și la Orangeria de pe strada Mihail Kogălniceanu, 54.

Preluat de la: diez.md