sdlpvfu9gvtyvw-nh.jpg
Italia, țara unde trăiește un număr mare de moldoveni, devine țara din Europa cu cele mai multe cazuri de coronavirus înregistrate. În nordul țării au fost înregistrate peste 40 de cazuri și primele două cazuri de deces din Europa din cauza noului virus.

Cele mai noi statistici anunță că au fost înregistrate 50 de cazuri de îmbolnăviri în total, 29 dintre acestea fiind depistate în ultimele 24 de ore. Doi pacienți s-au făcut bine, în timp ce 16 sunt în stare gravă sau critică. Doi medici se numără în rândul celor mai recente cazuri confirmate de infectare cu coronavirus în Italia. S-ar putea ca ei să fi intrat în contact cu pacienți purtători de coronavirus fără să fi știut asta, transmite digi24.ro.

Un spital din Padova cu 450 de pacienți internați a fost închis pentru controale. Presa vorbește despre 4 200 de cetățeni din Veneto care vor fi testați, iar regiunile din nordul Italiei se pregătesc să intervină de urgență.

Un aspect care atrage atenția e că sunt bolnavi în Italia care nu au fost niciodată în China și nici nu au intrat în contact cu persoane care au călătorit acolo recent.

Încă de vineri seara au început să fie impuse restricții în 12 localități, dar s-ar putea să fie în curând mai multe. Locuitorii sunt sfătuiți să rămână la domiciliu pentru o perioadă de o săptămână. Au fost închise școli, baruri, au fost anulate evenimente, meciurile de fotbal, carnavalurile din acest weekend, tocmai pentru că nu se știe cum au fost infectați acești oameni.

Guvernul a pus la dispoziția cetățenilor un număr de telefon, în caz că prezintă simptome. În niciun caz nu trebuie să meargă la spital, cetățenii cu simptome vor fi preluați direct de acasă și transportați în condiții speciale la spital. Multe localități sunt pur și simplu pustii, tocmai pentru că oamenii respectă aceste sfaturi.

 

Preluat de la: diez.md