Jmg9NDQwJmhhc2g9OGQ5NTNjNjVlZjBhZGUyNjNhNmJiZTUwNDE5MTQ1Y2I.thumb_.jpg
Israelul își extinde volumul de adminstrare a rapelului COVID-19 către toți locuitorii cu vârsta peste 12 ani, a declarat duminică Ministerul Sănătății.

După ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut țărilor să nu înceapă încă programul de rapel, Israelul a anunțat că va administra a treia doză tuturor cetățenilor cu vârsta peste 12 ani, potrivit Gandul.ro.

Decizia, aprobată duminică, este cea mai recentă fază a unui program de rapel care a început luna trecută cu israelienii peste 60 de ani. A fost extinsă în etape pe parcursul a câtorva săptămâni pentru persoanele de 50, 40 și 30 de ani. Aproximativ două milioane de persoane – mai mult de 20 % din aproximativ nouă milioane de persoane din țară – au primit a treia doză.

Israelul a fost una dintre primele țări care și-a vaccinat populația la începutul acestui an, permițând guvernului să renunțe la aproape toate restricțiile privind activitățile publice. Dar acum are una dintre cele mai mari rate de infecție din lume datorită răspândirii rapide a variantei Delta, chiar și printre cei vaccinați, și a restabilit purtarea măștii sanitare.

<!–

–> <!–

–>

Israelul a aprobat programul de rapel după ce experții au concluzionat că eficacitatea vaccinului scade în timp. Acum oferă stimulente pentru oricine vaccinat. Datele timpurii au indicat faptul că rapelul încetinește răspândirea variantei Delta și previne bolile grave în rândul celor vaccinați.

Preluat de la: diez.md