Ios.jpg
Apple a detaliat în cadrul unei prezentări din cadrul WWDC (World Wide Developer Conference) toate noutăţile noului sistem de operare iOS 11, care va fi lansat în această toamnă alături de noua sa generaţie de smartphone-uri. Acesta va aduce schimbări la capitolul interfaţă, funcţionalitate, cât şi îmbunătăţiri pentru câteva dintre serviciile sale precum Apple Music, AppStore, Apple Maps şi nu în ultimul rând, asistenta virtuală Siri.

Centrul de notificări şi panoul de control vor fi complet schimbate, pentru acces mai rapid la scurtături către diverse funcţii ale dispozitivelor. În locul interfeţei bazată pe pagini, noul centru de control va folosi mai multe butoane afişate pe jumătate de ecran, pentru prima dată fiind oferit şi un buton care controlează datele mobile. Centrul de notificări va fi inclus în acelaşi ecran odată cu iOS 11, schimbarea între cele două fiind realizată cu glisări pe verticală cu degetul, scrie go4it.ro.

Apple Maps este un serviciu care în continuare nu se poate compara cu alternativele altor companii, însă compania lucrează întotdeauna la îmbunătăţirea acestuia. iOS 11 va aduce hărţi pentru interioarele centrelor comerciale, funcţie care va fi disponibilă iniţial în câteva oraşe mari, urmând să fie incluse şi altele pe parcurs. De asemenea, pentru cei care folosesc Apple Maps pentru navigaţie în maşină, aplicaţia va oferi acum informaţii despre limitele de viteză, cât şi informaţii despre încadrarea pe benzi în fiecare intersecţie. Nu în ultimul rând, pentru utilizarea mai simplă, zoom-ul pe hartă va putea fi realizat cu un singur deget.

Întrucât Apple oferă acum mai multe funcţii pentru şoferi, compania a decis să includă şi un nou mod „do not disturb” în timpul condusului. Telefonul va putea folosi GPS-ul şi/sau ceilalţi senzori integraţi pentru a detecta mişcarea rapidă din maşină şi va putea să sugereze activarea unui mod DND. Acesta va opri toate apelurile şi notificările pentru a nu distrage atenţia utilizatorului, oferind însă posibilitatea de a seta câteva contacte preferate, care să treacă de aceste limitări.

Apple Pay va primi funcţionalitate extinsă în aplicaţia Messages, utilizatorii putând să îşi trimită bani prin intermediul aplicaţiei folosind autentificarea cu TouchID. Mesajele vor fi dea asemenea sincronizate pe toate dispozitivele, iar aplicaţiile care pot interacţiona cu Messages vor fi mai uşor de selectat în viitor.

Apple Music beneficiază de noi funcţii de socializare, oferind liste de redare cu melodii pe care le ascultă prietenii, AppStore primeşte o interfaţă complet schimbată, bazată pe imagini mai mari, care să încurajeze descoperirea de aplicaţii noi, iar Apple oferă acum şi un SDK pentru dezvoltatorii de aplicaţii care doresc să realizeze software AR (augmented reality) numit ARKit.

Siri va primi o voce mult mai naturală şi va primi un upgrade important şi în cazul funcţiilor avansate. Aceasta va putea oferi răspunsuri şi va putea prelua comenzi contextuale, vorbite într-un limbaj mult mai natural. De asemenea, Siri va primi funcţii de traducere, pentru început din engleză în chineză, italiană, germane, franceză şi spaniolă pentru început.

Probabil cea mai interesantă noutate din iOS 11 este aplicaţia Files, care va oferi acces la sistemul de fişiere al sistemului de operare, sortarea acestora, copierea, mutarea şi ştergerea fiind mult mai simplă acum. Files va fi compatibilă şi cu iCloud, Dropbox, Box, OneDrive, BaiduGoogle Drive, etc., devenind astfel centrul principal de accesare al fişierelor de orice fel

iOS 11 este aşteptat în această toamnă, urmând să fie lansat pentru dispozitivele iPhone, iPad şi iPod Touch cu procesoare pe 64 de biţi. Acest lucru înseamnă că iPhone 5 va rămâne începând de anul acesta fără actualizări de software. Momentan, iOS 11 este disponibil în versiune beta pentru dezvoltatorii de aplicaţii.

Preluat de la: Diez.md