bogdanionescu-foto-640x394.jpg
La numai 20 de ani, Bogdan Ionescu, un tânăr din România a creat prima platformă educațională pentru copii dislexici, în limba română. Proiectul Lexy reprezintă o platformă al cărei cod Bogdan l-a scris literă cu literă. Platforma este pusă la dispoziția Centrului Edulier din Corbeanca. Fiind utilizată în peste 400 de ore de terapie educațională de recuperare pentru micuții care luptă cu dislexia.

Lexy este flexibilă, putând fi accesată de oriunde, de către copii, profesori, educatori și nu demult a fost premiată la Gala Societății civile – Secțiunea Educație, Învățământ, Cercetare (unde au fost nominalizate 27 de proiecte și la Secțiunea Inițiative cetățenești, cu 17 proiecte nominalizate). Prin urmare, Bogdan a primit recunoașterea societății civile românești, în ceea ce privește această primă platformă educațională.

„Lexy ajută foarte mult copiii dislexici în împrietenirea lor cu literele și cifrele. Însă Lexy crește împreună cu cei mici. Lucrăm la implementarea unui modul care să o facă disponibilă la nivel național. Este dureros să vezi că există soluții pentru a-i învăța pe cei mici să citească povești. Însă nu le poți deschide ușa larg din motive de finanțare, mai exact subfinanțare”, subliniază Bogdan.

Bogdan menționează că ar schimba de la A la Z sistemul educațional: “Aș interzice vânzarea de culegeri și manuale în clase. Aș propune crearea unui sistem online de învățare standard național, ca în Anglia. Și aș schimba complet structura liceului și facultății, pentru a nu mai fi concentrat pe “profile”. Ci mai mult pe cursuri alese de studenți. De ce trebuie cineva care vrea să studieze în facultate geografie, să învețe in liceu despre logaritmi? În final, aș face criterii de salarizare pentru profesori în funcție de performanțele elevilor și complexitatea materiei, bazate pe <feedback> de la elevi”.

Nu în ultimul rând, Bogdan Ionescu crede că “scopul educației este să avem copii autonomi, independenți și fericiți! Ei trebuie expuși la cât mai multe experiențe pentru a avea din ce alege. Nu este ușor să găsești ceva ce îți place să faci ca și slujbă. Dar mai multe opțiuni înseamnă mai multe șanse de a găsi ceva pentru fiecare”.

Mai multe detalii citește aici.

Preluat de la: diez.md