ppp.jpg
După ce situația naționalei norvegiene de handbal feminin, care a fost amendată pentru că a refuzat să joace în bikini și a îmbrăcat pantaloni scurți, a devenit virală, interpreta Pink a venit cu un mesaj de încurajare pentru sportive și s-a oferit să le achite amenda de 1 500 de euro, impusă de Federația Europene de Handbal.

Pink a scris pe contul său de Twitter că este mândră de echipa norvegiană pentru că au protestat împotriva regulilor sexiste. Totodată, aceasta a menționat că Federația Europene de Handbal ar trebui să fie amendată pentru sexism și s-a oferit să le achite amenda celor 10 sportive.

Amintim că Federația Europeană de Handbal (EHF) a amendat membrele echipei naționale a Norvegiei din cauza „îmbrăcămintei necorespunzătoare”. Sportivele au jucat la Campionatele Europene nu în bikini obișnuiți, ci în pantaloni scurți sportivi. Pentru încălcarea regulilor, echipa a fost obligată să plătească 1 500 de euro, adică câte 150 de euro pentru fiecare jucătoare.

Conform regulilor federației, jucătoarele de handbal trebuie să poarte un top sport cu tăietură joasă, precum și bikini strânși cu o lățime laterală de cel mult 10 centimetri. În același document, jucătorii de handbal de sex masculin trebuie să poarte pantaloni scurți cu o lungime de cel puțin 10 centimetri deasupra genunchiului.

Sportivele echipei naționale norvegiene și-au găsit uniformele incomode și sexualizante. Pentru a protesta, au îmbrăcat pantaloni scurți în timpul meciului împotriva Spaniei de duminică. Întâlnirea s-a încheiat cu victoria Spaniei, iar a doua zi echipa norvegiană a fost amendată.

Preluat de la: diez.md