cuplu-valea-morilor-relatii.jpg

Indiferent că ești un minder¹ în căutarea perechii potrivite, un adept al relațiilor de lungă durată sau doar un curios în tărâmul relațiilor online, siguranța ta rămâne o prioritate. În timp ce mulți ar putea crede că aceste sfaturi sunt adresate exclusiv femeilor, adevărul este că și bărbații trebuie să fie precauți. Pentru fiecare individ, indiferent de vârstă, sex sau ocupație, aceste informații devin extrem de valoroase și utile pentru a naviga cu încredere în lumea întâlnirilor după o cunoaștere virtuală.

În căutarea unei conexiuni mai profunde, este util să explorezi profilurile persoanei cu care interacționezi pe Instagram și Facebook. Aceste două platforme sociale sunt extrem de populare în Moldova și oferă mai multe detalii utile despre persoană. Prin explorarea acestor profiluri poți obține o mai bună înțelegere a persoanei, activități sociale și interese comune.

Mai mult, poți descoperi potențiali prieteni comuni, ceea ce poate adăuga o plus valoare conversației și conexiunilor pe care le dezvolți. Totuși, dacă persoana nu este activă pe rețelele de socializare sau nu expune prea multe pe paginile personale, tot e un plus de informație pe care îl obții. Bunăoară, poți să înțelegi care sunt prioritățile persoanei în viața reală.

Într-o țară atât de mică precum Moldova, frecvent poți descoperi conexiuni comune pe rețelele sociale. Dacă ai observat că ai prieteni sau cunoscuți comuni, nu ezita să-i întrebi despre persoana cu care vorbești. Este mai bine să simți un neînsemnat sentiment de rușine decât să rămâi nesigur.

De asemenea, poți explora posibile conexiuni locale și comune purtând discuții cu persoana. În acest caz, nu ezita și întreabă persoanele despre omul cu care urmează să te vezi, dacă se ivește oportunitatea.

Atunci când interacționezi cu cineva online, este important să fii precaut și să nu dezvălui informații personale prea devreme. Niciodată nu poți fi sigur dacă cineva se va dovedi a fi un hărțuitor. Este recomandabil să petreci mai mult timp cunoscând acea persoană înainte de a-i oferi detalii personale. Unele persoane preferă să comunice prin aplicații mobile, deoarece acestea nu oferă acces la datele tale fără permisiunea ta.

Este important să fii conștient că furnizarea unor informații personale, cum ar fi numărul de telefon, poate permite unor persoane să afle detalii despre locuința ta. De aceea, este esențial să fii precaut în comunicarea online.

Înainte de a te întâlni cu cineva pe care l-ai cunoscut online, este crucial să-ți acorzi timp pentru a-l cunoaște mai bine și pentru a observa semne de alarmă. Nu te grăbi să oferi informații personale și ia-ți timp pentru a stabili o conexiune. Atunci când te simți suficient de confortabil, poți alege să împărtășești numărul tău de telefon.

Un pas important în procesul de cunoaștere este să discuți cu acea persoană la telefon, ideal prin apel video. Acest lucru te poate ajuta să te asiguri că persoana este cine pretinde a fi și să stabilești o conexiune mai profundă înainte de a lua decizia de a te întâlni fizic.

Când te întâlnești pentru prima dată cu cineva este vital să alegi o locație publică! Evită să mergi la domiciliul persoanei sau să o inviți la tine. O cafenea este întotdeauna o opțiune excelentă pentru prima întâlnire. Alege localul care îți poate oferi intimitate, dar în același timp este suficient de aglomerat. Agitația și gălăgia oamenilor pot, paradoxal, crea un mediu confortabil și sigur în astfel de situații.

Atunci când ieși la întâlnire pentru prima dată cu cineva, evită întâlnirile noaptea și optează pentru întâlniri în timpul zilei. Acest lucru contribuie la creșterea nivelului de siguranță și confort pentru ambele părți implicate. Chiar dacă dorești să luați cina împreună, alege o oră mai devreme. În acest fel puteți să vă bucurați de compania reciprocă în lumina zilei și să vă simțiți mai confortabil într-un mediu mai luminos și mai activ.

Deși poate părea un gest cavaleresc pentru cineva să vină să te ia cu mașina sau să-ți propună să urci în mașină, este întotdeauna mai înțelept să ai propriul tău mijloc de transport. Fie că este vorba de mașina ta personală, de transport public sau de un taxi, este important să-ți păstrezi autonomia și să-ți asiguri propriul drum. Nu este deloc confortabil să depinzi de un străin pentru a te duce acasă sau înapoi în siguranță.

De asemenea, atâta timp cât nu cunoști persoana, nu o invita în mașina ta personală. Siguranța e prioritară.

Nu te întâlni niciodată cu cineva fără să informezi un prieten sau un membru al familiei despre planurile tale. Spune-le exact unde și când te întâlnești și cât timp ai de gând să petreci în compania acelei persoane. Astfel, în cazul în care nu mai aud de tine pentru o perioadă îndelungată, aceștia pot să te contacteze și să verifice situația.

În plus, este recomandabil să-ți partajezi locația cu prietenii tăi în timp ce ai ieșit cu cineva. Astfel, ei vor ști exact unde te afli în cazul în care apare vreo problemă sau vreo situație neașteptată. Siguranța ta este prioritară, iar aceste măsuri simple pot face diferența în asigurarea unui mediu confortabil atunci când te întâlnești cu cineva pentru prima dată.

În unele situații, avem unele dubii inexplicabile și nu reacționăm la acestea, fiindcă ne temem să nu rănim pe cineva. Cu toate acestea, este crucial să fii atent la semnalele pe care le primești și să acționezi. Dacă simți că ceva nu este în regulă, ciudat sau hărțuitor, nu ignora aceste sentimente. Încrederea în instinctele tale este importantă.

Nu ezita să te retragi dintr-o situație dacă simți că nu este sigură sau confortabilă pentru tine. Nu trebuie să îți justifici simțurile sau sentimentele. Prioritatea ta este să te simți respectat și în siguranță. Dacă nu te simți bine, nu ezita să pleci!

¹ – cineva care ține sub control ceea ce spune și face o altă persoană (Cambridge Dictionary)

Preluat de la: diez.md