elon-musk.jpg
Unii au absolvit cele mai bune universități din lume, iar alții s-au aventurat să meargă la facultate, dar nu au scos-o în capăt. Este vorba despre 10 cei mai bogați oameni din lume conform revistei Forbes. Îți prezentăm mai jos specialitățile și domeniile în care aceștia au ales să-și facă studiile superioare.

#1. Jeff Bezos (57 de ani) – 177 miliarde de dolari, fondatorul Amazon. A absolvit Universitatea Princeton, obținând o diplomă în domeniul ingineriei electrice și informatică.

#2. Elon Musk (50 de ani) – 151 miliarde de dolari, fondator SpaceX, CEO Tesla. Este licențiat în fizică și economie la Universitatea Pennsylvania din SUA.

<!–

–> <!–

–>

#3. Bernard Arnault & familia (72 de ani) – 150 de miliarde de dolari, om de afaceri francez. A absolvit École Polytechnique din Paris, obținând o diplomă în inginerie.

#4. Bill Gates (65 de ani) – 124 de miliarde de dolari, fondatorul Microsoft. A început studiile la Universitatea Harvard în domeniul dreptului, iar fiind pasionat mai mult de calculatoare, a abandonat studiile după doi ani. Totuși, universitatea i-a oferit titlul de doctorand.

#5. Mark Zuckerberg (37 de ani) – 97 de miliarde de dolari, cofondatorul, preşedintele şi directorul general al Facebook. S-a înscris la Harvard, la specializările Psihologie și Științe IT, dar a renunțat la studii. Totuși, a obținut diploma Harvard după 12 ani.

#6. Warren Buffett (91 de ani) – 96 de miliarde de dolari, directorul general şi fondatorul Berkshire Hathaway. A absolvit Universitatea din Nebraska la 19 ani, cu o diplomă de licență în administrarea afacerilor. Deși respins de Harvard, Buffett a plecat la Universitatea Columbia, unde a obținut un master în economie.

#7. Larry Ellison (77 de ani) – 93 de miliarde de dolari, fondatorul și conducătorul companiei Oracle Corporation. Larry Ellison s-a înscris la Universitatea din Chicago pentru a face studii în fizică și matematică. Cu toate acestea, și-a pierdut interesul pentru educație și a renunțat la universitate după un semestru.

#8. Larry Page (48 de ani) – 91,5 miliarde de dolari, om de afaceri american, co-fondator al companiei Google, împreună cu Sergey Brin. Este licențiat în „Arte și Științe” la Universitatea Michigan, are un masterat în științe la Universitatea Stanford.

#9. Sergey Brin (48 de ani) – 89 de miliarde de dolari, informatician și om de afaceri american, cofondator al companiei Google. Licențiat în „Matematică și sisteme de calcul” la Universitatea Maryland, are diplomă de master în științe la Universitatea Stanford.

#10. Mukesh Ambani (64 de ani) – 84,5 miliarde de dolari, om de afaceri indian și președintele la Reliance Industries. Licențiat în „Inginerie”, la Universitatea din Mumbai.

Preluat de la: diez.md