infectii-respiratorii.jpg

În plin sezon al infecțiilor respiratorii, cu spitale pline de pacienți și camere de gradă care nu mai fac față solicitărilor, prevenția pare cea mai importantă resursă a fiecăruia dintre noi. Motiv pentru care am făcut un scurt ghid care să te ajute să treci cu bine de această perioadă, cu ajutorul unor reguli simple și ușor de urmat.

Odată cu apariția frigului, a umezelii, a sezonului rece, capacitatea de apărare a organismului scade și apar destul de frecvent infecțiile respiratorii. Infecțiile respiratorii afectează în special căile aeriene superioare și sunt provocate de un număr variat de virusuri. 

Simptomele sunt comune cam tuturor virusurilor, sunt mai ușoare în cazul virozelor și mai severe în cazul gripei. Tratamentul este unul simptomatic și principala modalitate de protecție este prevenția, fie prin măsuri pe care ți le vom spune imediat, fie prin vaccinare, în cazul gripei. 

Se spune că cel mai bun tratament este prevenția, lucru perfect valabil și în cazul infecțiilor respiratorii. Iată ce poți face pentru a te asigura că scazi cât poți de mult riscul contractării unui virus care să-ți dea viața peste cap:

Dacă toate măsurile de siguranță pe care le-ai luat nu au avut succes și ai contractat o infecție respiratorie, iată ce ai de făcut:

Foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro