pliculete-silica-scaled.jpg

Pungile cu silica gel, denumite și gel de silica, nu mai trebuie aruncate, căci sunt extrem de utile. De obicei, aceste pliculețe se regăsesc în cutiile de pantofi sau într-o geantă nouă. Iată cum le puteți folosi, de fapt!

Cu siguranță atunci când ai cumpărat o pereche de pantofi ai găsit în cutie și cel puțin o pungă albă pe care scrie silica gel. De cele mai multe ori, săculeții sunt aruncați, fiindcă puțini sunt cei care știu ce este gelul de silica și la ce folosește acesta.

Numeroase produse cumpărate vin adesea în ambalaj și cu o pungă mica de silica gel. Aceste punguțe sunt, cel mai adesea, aruncate la gunoi, fiindcă nu le găsim o întrebuințare pe moment. Totuși, acest obicei nu este unul tocmai bun. Descoperă în rândurile de mai jos ce este silica gel și la ce se folosește, de fapt.

Numeroase produse cumpărate vin adesea în ambalaj și cu o pungă mica de silica gel. Aceste punguțe sunt, cel mai adesea, aruncate la gunoi, fiindcă nu le găsim o întrebuințare pe moment. Totuși, acest obicei nu este unul tocmai bun.

Silica gel sau gelul de silica este un material granular cu porozitate mare obținut prin deshidratare în condiții speciale a gelului de dioxid de siliciu.

Silica gelul este un silicat amorf, un material dur și translucid, format din granule cu diametrul cuprins între 1 și 3 mm, în care există un număr foarte mare de pori microscopici. În principal, acesta este folosit pentru proprietățile sale absorbante, căci gelul de silica poate absorbi până la 35% din greutatea lui în apă. Cu cât umiditatea relativă este mai mare, cu atât punguța de silica gel va absorbi mai multă apă.

Citește și: Aceasta este cea mai sănătoasă plantă din lume și ar trebui consumată mai des

Tocmai de aceea, multe dintre produsele pe care le cumpărăm vin la pachet și cu o punguță de silica gel, menită să țină departe umezeala ce ar putea dăuna produsului cumpărat de noi.

Data viitoare când mai găsești astfel de punguțe în cutii sau ambalaje, nu le arunca. Acestea te pot ajuta să depozitezi în siguranță actele, certificatele de naștere sau de căsătorie și numeroase alte documenta cu ajutorul unor punguțe de silica gel. Umezeala o să fie absorbită și hârtiile vor rămâne intacte, fără să fie afectate de timp sau de mediu.

Dacă ți-ai scăpat telefonul mobil în apă, atunci pune dispozitivul într-un vas cu silica gel și așteaptă ca excesul de apă să fie absorbit, notează popsci.com.

De asemenea, mai există un motiv pentru care nu trebuie să arunci pungile de silica gel la gunoi. Acestea pot fi folosite pentru a proteja de rugină obiectele metalice, lamele, cuțitele și multe altele.

În plus, atunci când mergi la în vacanță, niște silica gel e numai bun să mai îndepărteze din umezeala din bagajul tău, apărută din cauza unor costume de baie sau a unor prosoape umede.

Sursa foto: shutterstock

Preluat de la: csid.ro