pixel.png

Forţat de naţional-socialişti să plece în 1938 cu familia sa în exil în Anglia, faimosul psihanalist Sigmund Freud îşi regăseşte liniştea şi, apoi, sfârşitul, într-o casă din Maresfield Gardens nr. 20 din Londra. Aici a locuit fiica sa cea mai tânără, Anna Freud, până în 1982, când a decedat. Muzeul Sigmund Freud din Londra poate fi acum vizitat virtual de doritori.

În Muzeul Sigmund Freud din Londra, turiştii pot vedea faimosul birou al lui Freud, conservat aşa cum a fost în timpul vieţii sale, precum şi bibliotecile pline cu cărţi, picturile care împânzesc pereţii încăperii sau statuetele ori antichităţile colecţionate de psihanalist.

Casa din cărămizi roşii a lui Sigmund Freud îşi păstrează însă atmosfera de locuinţă, singurele elemente care atrag atenţia că este un muzeu fiind plăcuţele albastre despre el şi fiica sa, panoul cu evenimente şi un micuţ magazin de suvenire de unde doritorii pot achiziţiona cărţi despre teoriile lui Freud, albume cu poze, CD-uri, DVD-uri şi chiar păpuşi Freud.

<!–

Formul de quiz

–>

Deşi Freud a locuit în această casă doar un an, el şi-a lăsat „amprenta” asupra acestui loc, vizitat anual de mii de turişti care apreciază aportul incredibil al psihanalistului asupra întregii culturi.

Galerie foto

vezi galeria 15 foto

Preluat de la: csid.ro