shutterstock_439232386.jpg

Încrețirea părului este o problemă cu care multe femei se confruntă. Acestea se plâng de încercarea nereușită de a-și îmblânzi părul. Deși își doresc să aibă părul perfect drept și neted, femeile spun că firele rebele fac imposibilă această dorință. Totuși, există câțiva pași simpli pe care îi puteți urma pentru a contracara efectele care apar după ce v-ați îndreptat părul.

Fără îndoială, încrețirea poate compromite aspectul părului nostru, mai ales atunci când am depus eforturi considerabile pentru a arăta perfecte, dar părul nostru pare să aibă propria viață și nu vrea să stea liniștit, ceea ce ne face să ne simțim mai puțin încrezătoare în aspectul nostru.

Nu există un singur răspuns, deoarece poate apărea din multe motive legate de climă, umiditatea părului, starea acestuia (dacă este deteriorat sau bine hrănit) și multe altele. Prin urmare, nu vă îngrijorați prea mult, deoarece sunt mulți factori care contribuie la apariția aspectului încrețit, inclusiv marca plăcii de îndreptat părul pe care o folosiți. Încrețirea poate apărea din cauza uscăciunii excesive a părului, care este un semn clar că scalpul dumneavoastră are nevoie de mai mulți nutrienți și proteine. De aceea, este recomandat să consultați un expert care să vă recomande cel mai bun tratament pentru părul dumneavoastră.

Există un ingredient popular din bucătărie care va ajuta la reducerea sau eliminarea încrețirii, și anume uleiul de cocos. Uleiurile naturale și esențiale, precum uleiul de cocos, uleiul de argan sau uleiul de jojoba, sunt printre cele mai populare și utilizate produse pentru păr de pe piață, astfel încât nu va fi necesar să cheltuiți sume mari pe tratamente de salon.

Uleiul de cocos ajută la sigilarea umidității în păr și îl face mai moale. De asemenea, controlează încrețirea și oferă un luciu unic. Utilizarea acestuia este mult mai simplă decât credeți și îl puteți găsi în piețe, supermarketuri sau magazine specializate, la prețuri accesibile.

Aplicare după îndreptare: După ce ați terminat de îndreptat părul, aplicați câteva picături de ulei de cocos pe mâini și distribuiți-l uniform pe păr. Evitați aplicarea pe rădăcini.

Păr umed sau uscat: Uleiul de cocos poate fi folosit atât pe părul umed, cât și pe cel uscat, ceea ce îl face o opțiune versatilă pentru momentele când sunteți pe fugă.

 

Sursă – https://www.panoramaweb.com.mx/bienestar/2024/6/26/elimina-el-frizz-despues-de-alaciar-tu-cabello-con-este-ingrediente-de-cocina-30355.html

Sursă foto – Minerva Studio / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro