sis.jpg
Serviciul de Informații și Securitate a solicitat blocarea site-lui moldvesti0.wordpress.com, identificat ca sursă cu conținut online ce promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19. Astfel, în această perioadă au fost blocate peste 50 de site-uri.

Pentru sistarea acestuia, instituția a transmis Ordinul directorului SIS cu privire la blocarea surselor cu conținut online care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire ale Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației în vederea luării deciziilor ce se impun.

Amintim că în conformitate cu decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, furnizorii de servicii de comunicații electronice accesibile publicului, la decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației, bazată pe lista de surse făcută publică de către Serviciul de Informaţii şi Securitate, au obligaţia de a bloca imediat sursele online care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19.

Preluat de la: diez.md