covid-omicron.jpg
Varianta Omicron a ajuns în România. Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu această tulpină. Este vorba despre doi dintre pasagerii repatriați din Africa de Sud.

În după-amiaza de ieri, 4 decembrie, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în 30 noiembrie, a anunțat Ministerul Sănătății al României, potrivit Digi24.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Medicii spun că apariția primelor cazuri confirmate de Omicron în România nu este surprinzătoare și nu trebuie să ne panicheze, însă este nevoie de responsabilitate individuală, iar purtarea măștii de protecție se poate dovedi o bună măsură de siguranță cel puțin până când vor fi disponibile mai multe date despre virulența acestei noi variante de coronavirus.

Preluat de la: diez.md