DSC_6039-1.jpg
Chris Porsz este binecunoscut pentru proiectul său unic numit „Reunions”, care documentează viețile oamenilor din Peterborough, Cambridgeshire. S-ar putea crede lucrările sunt fotografii simple în stil stradal, dar fotograful lucrează la proiectul său mai mult 40 de ani, imortalizând aceiași oameni și modul în care li s-a schimbat viața odată cu trecerea timpului.

Fotografiile inițiale datează încă din anii 1970, iar cele recreate au fost realizate în ultimele cincisprezece luni, și incluse în cartea cu toate fotografiile de acest gen, „Reunions 2”. Așadar, iată câteva dintre acestea.

Vânzătorul de înghețată Genesio Borrillo (alias Gino) este fotografiat în Cromwell Road, care servește Zahida Parveen. Și-a cumpărat o dubă cu înghețată când s-a mutat la Peterborough din Italia și a călătorit vara prin oraș, vânzând înghețată. În 1992 a înființat un magazin de paste în Peterborough, pe care îl conduce încă împreună cu soția sa Clara și fiica Lucia. Are trei copii și patru nepoți. Zahida a spus: „Obișnuiam să locuiam lângă Cromwell Road și cumpăram adesea o înghețată de la Gino, de obicei aveam un cornet cu burniță de căpșuni și uneori un fulg de ciocolată. Cred că aveam vreo șapte ani în fotografie.”

boredpanda.com

Vânzătorul de înghețată Genesio Borrillo (alias Gino) este fotografiat în Cromwell Road, în timp ce o servește Zahida Parveen. Și-a cumpărat o mașină de înghețată când s-a mutat la Peterborough din Italia și a călătorit vara prin oraș, vânzând înghețată. În 1992 a înființat un magazin de paste în Peterborough, pe care îl conduce încă împreună cu soția sa Clara și fiica Lucia. Are trei copii și patru nepoți. Zahida a spus: „Locuiam lângă Cromwell Road și cumpăram adesea o înghețată de la Gino. Cred că aveam vreo șapte ani în fotografie.”

boredpanda.com

Howard și Sharon Marshall au fost fotografiați alegându-și verighetele la Ernest Jones din Cathedral Square din Peterborough în primăvara anului 1981. Cei doi și-au sărbătorit cea de-a 40-a aniversare a nunții în 2021.

boredpanda.com

Mohammed Mustafa a fost surprins în spatele casei sale, în 1982, când avea aproximativ patru ani. Acum lucrează în depozitul lui Tesco din Peterborough și are cinci copii. Mama lui încă locuiește în acea casă.

boredpanda.com

Frații Mark și Matt Court (de la stânga la dreapta) au fost fotografiați mâncând chipsuri într-un cărucior, în timp ce mama făcea cumpărături. Matt a spus: „Nu aveam idee că fotografia a fost făcută, un prieten a văzut-o pe Facebook și m-a recunoscut. Când mama a văzut-o, i-a plăcut și a fost foarte emoționată”.

boredpanda.com

Andy Ireland s-a îmbrăcat ca un specialist de șeminee, pentru o competiție de costume la carnavalul din 1981. Astăzi, Andy este fost fizioterapeut și lucrează în calitate de consultant într-o clinică din Londra.

boredpanda.com

Richard Scott a fost fotografiat cu cele trei fiice ale sale în Bridge Street, Peterborough în 1994.

boredpanda.com

Chris era student, în vârstă de 18 ani, iar Lesley, ofițeră de birou la BT, în vârstă de 20 de ani, când au fost fotografiați în Peterborough Evening Telegraph în 1971, după ce au făcut autostopul în jur de 6 000 de mile prin Europa și Africa de Nord în doar trei săptămâni. S-au căsătorit în 1976 și au trei copii și șapte nepoți.

boredpanda.com

Tim Davies a lucrat ca fierar într-o forjă la Thorpe Hall din Peterborough timp de cinci ani la începutul anilor 1980. Mai târziu, a continuat să lucreze de la Grimsby la traulele de pescuit de adâncime extrem de periculoase din jurul Groenlandei.

boredpanda.com

Gloriei Steele i-a plăcut munca ei la Queen’s Drive School din, unde timp de șapte ani, de trei ori pe zi, a ajutat copiii să treacă drumul.

boredpanda.com

Prietenii Muhammad Bashir și Abdul Karim, au fost fotografiați trecând pe lângă o casă din Gladstone Street, Peterborough în 1980.

boredpanda.com

Prieteni (de la stânga la dreapta) Romell Yearwood, Ryan Wiltshire (acum Rayan Abdel Raheem) și Stephen Moore sunt fotografiați în Cathedral Square în 1982. Mark Allan (purtand chipiu) s-a îndepărtat și nu a fost de găsit pentru poza reuniunii.

boredpanda.com

Paul Smith a fost fotografiat stând în fața unui Ford Cortina în Cobden Street, Peterborough în 1980. A lucrat ca portar la Spitalul Districtual Peterborough timp de 12 ani din 1978, o parte din acel timp cu Chris Porsz (fotograful).

boredpanda.com

Amanda Bayford, Pamela Albanezi, Lisa Springthorpe, Carmelina January și Karen Pycroft erau în orașul din Peterborough purtând hainele de blană în 1980.

Karen Pycroft, care avea trei fiice, a murit la vârsta de 47 de ani, iar sora ei, Helen, a luat-o în locul ei în fotografia reuniunii.

boredpanda.com

Frații Adalat Khan și Amir Baz au condus un chioșc de ziare din Peterborough din 1979 până în 1996 și au fost fotografiați în 1980. Acum sunt pensionari și locuiesc încă în Peterborough.

 

Preluat de la: diez.md