putin-2.jpg
Putin a fost de acord cu implicarea voluntarilor pentru a participa la războiul din Ucraina. Decizia a fost luată în cadrul cadrul unei reuniuni a Consiliului Securității Rusiei, care s-a desfășurat astăzi, 11 martie.

„Dacă vezi că există oameni care vor să vină acolo pe bază de voluntariat și să ajute oamenii care locuiesc în Donbas, atunci trebuie să le vii în întâmpinare și să-i ajuți să se ducă în zona de luptă”, a răspuns Putin la propunerea ministrului apărării.

Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a declarat că există 16 000 de voluntari în Orientul Mijlociu care sunt gata să vină să lupte de partea armatei ruse.

În cadrul reuniunii, a mai fost luată și decizia de a transmite regiunilor Donețk și Lugansk tehnică militară atât occidentală, cât și capturată de la soldații ucraineni.

„În ceea ce privește furnizarea de forțe armate, în special de producție occidentală, care se află în mâinile armatei ruse, susțin, desigur, posibilitatea transferării acestora către unitățile militare ale Republicilor Populare Lugansk și Donețk. Te rog, fă-o. Dacă aveți nevoie de soluții de aici de la nivelul meu – vă rog, sunt gata”, a spus Putin.

Amintim că anterior Putin a declarat că la războiul din Ucraina nu sunt implicați decât militari pe contract. Totuși, acum câteva zile, Ministerul Apărării Rus a recunoscut că pe front au ajuns și recruți.


Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de 16 zile țările se află în război. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Preluat de la: diez.md