brad-1.jpg
În fiecare iarnă, oamenii se împart în două categorii: cei care aleg brad natural și cei care aleg brad artificial. Iar pentru persoanele care fac parte din a doua categorie, Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor, a pregătit o listă de recomandări, care vor fi utile în procesul selectării și achiziționării pomului de Crăciun artificial și a decorațiunilor de iarnă.

Rafturile magazinelor specializate sunt pline de decorațiuni de Crăciun și brazi artificiali, unii dintre ei fiind deja împodobiți. Din motiv că există o mulțime de produse de acest fel necalitative, care pot dăuna sănătății, Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor ne îndeamnă să fim vigilenți în momentul procurării acestora și vine cu o serie de recomandări.

# Să ne asigurăm că temelia bradului este dreaptă și că are suficientă stabilitate pentru a susține greutatea pomului artificial.

# Să ne asigurăm că nu persistă miros specific de substanțe chimice, întrucât materialul unui brad de calitate inferioară poate elimina, mai ales sub influența luminii, dar și a lumânărilor, substanțe chimice nocive.

# Să verificăm dacă culoarea decorațiunilor de brad, cât și a crengilor acestuia se va menține pe toată durata de exploatare. Acest aspect poate fi controlat prin trecerea ușoară a mâinii printre ramuri.

# Să respectăm indicațiile producătorului privind modul și locul de amplasare.

# Să evităm procurarea decorațiunilor din sticlă, pentru a preveni eventuale accidente.

# Să evităm procurarea decorațiunilor compuse din mai multe părți mici care ar putea fi periculoase pentru copii, dar și pentru animalele de companie.

# Să nu uităm că decorațiunile pentru pomul de Crăciun nu sunt considerate jucării pentru copii, în sensul Reglementării Tehnice privind siguranța jucăriilor și prin urmare, acestea nu dispun de declarație de conformitate și nu sunt supuse evaluării conformității obligatorii care să asigure inofensivitatea acestora.

Reporteră stagiară: Cristina Plataș

Preluat de la: diez.md